Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Erceg se vratio

Istra nakon dva mjeseca ostvarila pobjedu: Veliko slavlje Puljana s igračem manje protiv Slaven Belupa

Nogometaši Istre 1961 slavili su 2:0 na domaćoj Aldo Drosini protiv Slaven Belupa u 14. kolu SuperSport HNL-a.

Slavlje igrača Istre (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

U posljednjem susretu 14. kola HNL-a Istra 1961 je u Puli pobijedila Slaven Belupo 2:0 premda je od 44. minute igrala s igračem manje.

Golove za domaći sastav zabili su Frano Mlinar u devetoj minuti, te Ante Erceg u 90. minuti. Domaćin je od 44. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Ante Majstorović.

Za Istru je to bila tek druga pobjeda ove sezone, pri čemu prva u zadnjih sedam kola. S druge strane momčad iz Koprivnice je produžila niz bez pobjede na tri kola.

Josip Šutalo Ajax konačno oduševio u prvenstvu: Šutalo jedan od boljih na terenu divider

Domaćin je poveo već u devetoj minuti golom Frane Mlinara. Bila je to lijepa akcija Puljana. Matej Vuk je s lijeve strane ubacio povratnu loptu, Elias Filet je pucao, ali nije najbolje zahvatio loptu na koju je natrčao Mlinar i pogodio za 1:0.

U 24. minuti nakon udarca iz kornera zaprijetio je Ante Majstorović, ali je Ivan Sušak bio spreman. U 33. minuti zaprijetili su i gosti. Benedik Mioč je pucao iz slobodnog udarca, no Lovro Majkić je sjajno obranio.

Udvostručili vodstvo, unatoč igraču manje

U samoj završnici prvog dijela domaćin je ostao s igračem manje. Majstrović je na sredini terena oštro pokupio Mateja Šakotu, a sudac Mario Zebec mu je pokazao žuti karton. Međutim, nakon VAR provjere isključio je stopera domaćeg sastava.

Sergej Jakirović Jakirović: ''Moramo biti zadovoljni bodom. Zeleniku smo napravili vratarem kola'' divider

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 49. minuti. Daniel Štefulj je ubacio s lijeve strane, a Juan Cascini iz blizine prebacio vrata. Argentinac je zaprijetio i u 56. minuti, no Majkić je obranio.

Novu priliku Slaven je imao u 63. minut. Tomislav Božić je ostavio loptu Adrianu Liberu, koji je iz odlične pozicije pucao preko gola. Gosti su u završnici susreta dominirali posjedom, ali nisu uspjeli probiti domaću obranu, već su u 90. minuti primili i drugi gol. Bila je to brza kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Erceg.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider