Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pauza više od dva mjeseca

Sve što trebate znati o novoj sezoni HNL-a: Počinje kasnije nego inače, a igrat će se praktički i na Božić

Sezona HNL-a je završila, do početka nove proći će više od dva mjeseca.

SuperSport HNL (Foto: Marko Jurinec/Cropix)

Zastor na sezonu SuperSport HNL-a spušten je ove nedjelje posljednjim dvama utakmicama 36. kola.

Nogometaši (svi osim reprezentativaca) i članovi stručnih stožera odlaze na odmor koji će potrajati više od dva mjeseca.

Naime, Hrvatski nogometni savez je odlučio pomaknuti start nove sezone na nešto kasniji termin od uobičajenog, s ciljem da se izbjegne igranje po onim najvećim vrućinama i da klubovi koji igraju u kvalifikacijama UEFA-inih natjecanja dobiju barem malo mira te se na početku sezone posvete isključivo europskim bitkama.

Tako će nova sezona započeti u petak 2. kolovoza umjesto sredinom srpnja kako je to bio slučaj u proteklih dosta godina.

Budući da je Dinamo osvojio dvostruku krunu, neće se igrati Superkup.

Elitni rang hrvatskog nogometa napustio je Rudeš, a tko će ga zamijeniti bit će poznato ove nedjelje kada će se u posljednjem kolu drugoligaškog natjecanja sastati Zrinski Osječko 1664 i Šibenik (Šibenčani dolaze u Osijek s dva boda manje i igra im isključivo pobjeda dok je domaćinima dovoljan i remi).

Advent uz HNL

Kao i obično, tijekom jeseni ćemo imati tri reprezentativne stanke, od kojih će prva biti na početku rujna.

Ono što će biti pomalo neobično i što svakako pozdravljamo je da će se HNL igrati i u predbožićno vrijeme. Ova prva polusezona bit će okončana u nedjelju 22. prosinca kada će biti odigrane posljednje utakmice 18. kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider