Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šimić ispao iz igre

Šuker slavi pobjedu: Jednoglasna potpora čak i iz baze "velikog konkurenta"

Čini se da će Davor Šuker biti jedini kandidat za predsjednika na Izbornoj skupštini HNS-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šimić danas je dobio službenu potporu nogometnih saveza Županije splitsko-dalmatinske i Županije zadarske, ali kako stvari stoje, Davor Šuker bit će jedini kandidat za predsjednika HNS-a na Izbornoj skupštini 22. prosinca.

Naime, prema neslužbenim informacijama, Šuker je jutros kod javnog bilježnika ovjerio 13 ili 14 županijskih potpisa, a kako doznajemo, u međuvremenu je dobio još tri potpisa nogometnih saveza Vukovarsko-srijemske, Ličko-senjske i Koprivničko-križevačke županije.

Spekulira se da je Vukovarsko-srijemska glasovala 12-2, dok imamo potvrdu da je utvrda Marijana Kustića, nesuđenog Šukerova konkurenta u utrci za predsjednika HNS-a, Ličko-senjska županija, glasovala jednoglasno za Šukera. Navodno je jednoglasno glasovala i Koprivničko-križevačka.

Prema posljednjim informacijama, Nogometni savez Istarske županije nije donio konačnu odluku. Nijedna strana nema potrebnu većinu pa je pitanje kako će se situacija razriješiti.

Uglavnom, ako su informacije koje smo dobili točne, Šuker ima najmanje 16 potpisa. Ostala su još samo dva županijska nogometna saveza da se izjasne, primorsko-goranski i dubrovačko-neretvanski.

Ako oba glasuju za Šimića te ako i istarski savez odluči mu dati glas, on će imati tek pet potpisa, a potrebno mu je devet da bi ispunio uvjet i postao službeni kandidat. U svakom slučaju premalo da bi ozbiljnije ugrozio Šukera koji će očito biti jedini kandidat na Izbornoj skupštini.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider