Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZA NE POVJEROVATI

Suđenje Cityjevoj zvijezdi počelo mučnim detaljima: "Zaključavali su ih, uzimali telefone, a onda silovali!"

Benjamin Mendy optužen je za više različitih slučajeva silovanja.

Benjamin Mendy dolazi na sud (Foto: Afp)

Započelo je suđenja koje će zauzeti podosta prostora u britanskim medijima narednih tjedana. Riječ je o suđenju Benjaminu Mendyju, francuskom nogometašu Manchester Cityja, koji je uhićen u ljeto prošle godine uz deset teških optužnica.

Izjasnio se kako nije kriv

Mendy je danas pristupio sudu te se izjasnio kako nije kriv za osam slučajeva silovanja, jedan slučaj seksualnog zlostavljanja te jedan pokušaj silovanja. Jednako je napravio i njegov prijatelj Louis Saha Matturie, optužen za osam slučajeva silovanja i četiri seksualnog zlostavljanja.

Unatoč tome, već prvi dan suđenja mogli smo službeno čuti neke do sada tek kroz špekulacije iznošene podatke.

Metropolitan Police Zvijezdi Premier lige optuženoj za silovanje produžena jamčevina divider

Prema optužnici, Mendy i prijatelj su svoja zlodjela počinili između listopada 2018. godine i kolovoza prošle godine, a imali su svoj osmišljeni "modus operandi" kojim su djelovali.

Kako je otkrio tužitelj, koji nogometaša niti malo nije štedio u svom izlaganju, Mendy i Saha su zatvarali svoje žrtve u sobe unutar Mendyjeve izolirane vile u ruralnom dijelu Cheshirea. Po dolasku bi im oduzimali telefone, a onda ih ostavljali u radnoj i spavaćoj sobi, nakon čega bi zaključavali vrata istih.

Mendyju prijeti dugogodišnja kazna zatvora

Dodao je kako dvije svjedokinje navode silovanje baš u tim sobama, dodavši da je za njega Mendy osoba koja žene tretira kao seksualne objekte za jednokratnu upotrebu.

Za Sahu je dodao kako je riječ o Mendyjevom prijatelju čiji je zadatak bio pronaći mlade žene dovoljno labilne za njihove namjere.

Mendy je svakako u velikom problemu. Ako mu se dokaže samo jedna optužnica te po njoj bude proglašen krivim, mjesto iza rešetaka mu je gotovo sigurno, dok bi potvrdom više optužnica u zatvoru mogao provesti dulji niz godina.

Naravno, sve će ovisiti o svjedocima i njihovim izlaganjima pa upravo zbog toga britanska javnost itekako iščekuje idućih nekoliko tjedana suđenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider