Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bori se na terenu

Prošao sve strahote rata, a sada sa svojom reprezentacijom lovi naslov Europskog prvaka

Georgij Sudakov početak rata u Ukrajini dočekao je u bunkeru, a sada predvodi ukrajinsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu.

Georgiy Sudakov (Foto: Afp)

Ukrajinska U21 reprezentacija senzacionalno je slavila protiv favoriziranih Francuza u četvrtfinalu Europskog prvenstva rezultatom 3:1. Raskoš svog talenta na toj utakmici pokazao je Mihajlo Mudrik, ali i Georgij Sudakov.

On je protiv Francuske bio dvostruki strijelac. Prvi gol Sudakov je zabio iz jedanaesterca koji je izborio Mudrik, a drugi nakon lijepe asistencije također Chelseajeva krilnog napadača. Svojom igrom Sudakov je zaslužio nagradu igrača utakmice, što je samo još jedna potvrda velike kvalitete jednog od najvećih talenata ukrajinskog nogometa.

Marcelo Brozović Fabrizio Romano: Gotovo je! Marcelo Brozović novi je suigrač Cristiana Ronalda divider

S tri pogotka u četiri odigrane utakmice Sudakov je trenutno najbolji strijelac Europskog prvenstva za mlade. Ofanzivnom veznjaku Šahtara trenutno je vrijednost procijenjena na 11 milijuna eura, a za njega se već interesiraju mnogi europski klubovi.

Sudakov je imao izrazito težak životni put. Zbog ruske agresije na Ukrajinu, Sudakov je prošlu godinu sa svojom trudnom suprugom bio zatvoren u bunkeru, dok je njegov rodni grad Brianka bio izložen zračnim udarima jer se nalazi u okupiranoj Luganskoj oblasti.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone Skandalozan prijedlog ili realnost: Madriđani predlažu Barci kako da kupi pojačanja i vrati Messija divider

„Sudakov je najtalentiraniji igrač kojeg sam ikad trenirao, seniorski reprezentativac Ukrajine koji je nedavno potpisao ugovor sa Šahtarom do 2026. godine. On je fantastična osoba koja čeka da postane otac sa svojom ženom. Ostvarenje njegovih snova prekinuo je besmisleni rat, zbog kojeg je odveden u bunker. Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koji su me usrećili tijekom dvije godine koliko sam tamo radio. Srce mi se stegnulo“, napisao je Fernando Valente, trener rezervnog sastava Šahtara, na društvenim mrežama uz sliku Sudakova i njegove žene iz bunkera.

Sada stvar izgledaju znatno bolje za talentiranog Ukrajinca. Sa svojom reprezentacijom je u polufinalu Europskog prvenstva gdje će se susresti sa Španjolskom protiv koje su već u grupi pokazali da mogu igrati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider