Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljivo

VIDEO Rijeka upisala prvu pobjedu na pripremama u Sloveniji

Rijeka se nalazi usred svojih priprema za iduću sezonu.

Sergej Jakirović (Foto: Dnevnik Nove TV)

Nakon što su slovenski dio priprema otvorili minimalnim 1:0 porazom od Domžala, nogometaši Rijeke sasvim drugo lice pokazali su protiv još jednog slovenskog prvoligaša, Brava iz Ljubljane. Po 45 minuta dobile su dvije Jakirovićeve jedanaestorke, a prvi je do pogotka mogao Bruno Goda, koji je u 13. minuti bio za malo neprecizan nakon ubačaja Grgića.

Slavonska osovina Goda - Grgić najviše je prijetila Bravu u prvom dijelu, a upravo je Grgić bio najbliže pogotku u 38. minuti. Od Brava pamtimo tek gredu Gašpera Trdina. Da bi Riječane s krajem prvog dijela u vodstvo gurnuo Obregon, koji koristi finu asistenciju Bande.

Mounsef Bakrar Monsef Bakrar na pragu velikog transfera: Istra će dobiti milijunsku odštetu divider

"Svi smo mi u trećem tjednu priprema, i oni najintenzivniji, najteži, tako da, bitno nam je da nema ozljeda i da svima damo minute", izjavio je trener Rijeke, Sergej Jakirović.

Rezultat je, jasno, ostao u drugom planu, ali da pobjeda bude što uvjerljivija, u nastavku su se pobrinuli Ivanović i Ampem. Dojmljivu rolu imao je mladi Franjo Ivanović, ovoljetno pojačanje Rijeke, koji je izborio i realizirao kazneni udarac za povećanje vodstva.

Konačnih 3:0, također s 11 metara, u 65m minuti postavio je Prince Ampem.

Teddy Okou Hajduk i "pola Europe" ganjali francuskog napadača: Sve je iznenadio odabirom novog kluba divider

"Svi su sve odradili, to je važno, izuzev ilinkovića i pašalića koji imaju određenih problema, ali ovo ostalo smo prevenirali, mitrović, dilaver, djouahra, tako da mogu oni u utorak odigrati 60 minuta, sve ide po planu", rekao je Jakirović.

Da sve ide po planu došao se osobno uvjeriti i Damir Mišković.

"Sigurno da je sve ispod neulaska među prva 3,4 je neuspjeh, prošle godine smo malo zaplivali, bio sam ljut, ali ajde, sad smo se vratili u normalu i idemo naprijed", izjavio je Damir Mišković.

Sandra Perković Kraljica diska opet pobjeđuje: Sandra Perković slavila na mitingu Dijamantne lige divider

Rijeku u 2. pretkolu Konferencijske lige čeka bolji iz dvoboja kosovskog Dukagjinija i gibraltarske Europe. Cilj je, kaže Mišković, doći najmanje do play offa.

"Dat ćemo sve od sebe, tu smo svi zajendo s navijačima da pobjedimo i da probamo uć u konferencijsku ligu, ako ne uđemo nije tragedija, idemo dalje, koncentrirat ćemo se na prvenstvo i probat dat sve od sebe" rekao je Mišković.

Rijeka u Kranjskoj gori ostaje i sljedeći tjedan, a čekaju ih još pripremni dvoboji s Čukaričkim i Koprom. Sezonu otvaraju na Rujevici, 22. srpnja, protiv Rudeša.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider