Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoke tenzije

Sudačke odluke zapalile Gradski vrt: Je li Caktaš namjerno promašio jedanaesterac?

U prvom poluvremenu derbija Osijek – Hajduk suci su imali puno posla…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludo poluvrijeme i uzavrela atmosfera u Gradskom vrtu. Suci su imali puno posla; i na travnjaku i u VAR sobi.

Može se reći da su kumovali podizanju tenzija na tribinama jer o sudačkim odlukama dugo će se pričati. No mora se priznati da nije bilo baš lako sve procijeniti, pogotovo glavnom sucu na travnjaku.

Fran Jović prvo je dosudio jedanaesterac za Hajduk nakon duela Žapera i Krovinovića, pa ga je nakon duge VAR provjere poništio. Jović je sam otišao provjeriti situaciju i naposljetku je procijenio da se ipak radilo o nedovoljnom intenzitetu, odnosno da se Krovinović malo teatralno bacio.

gol expired Ziheraškom igrom teško se ruši Dinamo: Bjelica izvan rezona s Caktašom, Dambrauskasov Hajduk nema petlju divider

Potom je dosudio drugi žuti karton Kristijanu Lovriću zbog simuliranja nakon duela s Ferrom u šesnaestercu Hajduka, a zatim je na intervenciju VAR-a ispravio odluku i preimenovao je u jedanaesterac.

Jamačno će se lomiti koplja oko toga jesu li suci ispravno procijenili situacije. Bit će zanimljivo vidjeti analize sudačkih eksperata i naposljetku Sudačke komisije.

Je li Caktaš namjerno promašio penal?

Kako god, Mijo Caktaš uzeo je loptu i prihvatio se nezahvalne uloge izvođača jedanaesterca. Caktaš je bivši igrač Hajduk, njegovo dijete, a baš na tribini iza Hajdukovih vrata smjestila se velika skupina Torcide.

Caktaš se zaletio i pucao poprilično iznad vrata, promašio je za nekih pola metra. S obzirom na to kako je izveo udarac, nije mali broj onih koji su posumnjali da je namjerno promašio.

Ako pogledate tehniku udarca, Caktaš je čudno potkopao loptu, kao da želi dati dugi for. Možda je promašio loptu ili je možda htio izvesti panenku, no prilično je jako udario loptu za takav udarac. To se tako ne izvodi. 

gol expired VIDEO Blijedi Dinamo iskoristio poklone: Dragovoljac zadavao muke Modrima, a onda je uslijedila nevjerojatna pogreška divider

Je li Caktaš u fair-play maniri namjerno promašio kako bi smirio tenzije i zaustavio svađe? Uglavnom, to je pitanje koje mnogi postavljaju na društvenim mrežama.

Osim toga, dojam je da je Filip Krovinović kod one prve situacije u jednom trenutku iskreno reagirao i sugerirao sucu Joviću da to možda i nije bilo za najstrožu kaznu. Možda je taj potez, ako je postojao, inspirirao Caktaša? Možda je pomislio da je najbolje da nakon utakmice ne ostaju repovi i da se u drugo poluvrijeme uđe s 0:0?

Tko zna, nije to baš izvjesno, Caktaš je vjerojatno pukao pod pritiskom, ali način na koji je izveo jedanaesterac izgleda pomalo čudno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider