Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragičar utakmice

VIDEO Blijedi Dinamo iskoristio poklone: Dragovoljac zadavao muke Modrima, a onda je uslijedila nevjerojatna pogreška

Dinamo je u Maksimiru pobijedio Hrvatski dragovoljac 2:0 u 29. kolu Prve HNL…

U susretu 29. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 2-0, a oba gola "Modri" su postigli u nastavku.

U susretu između aktualnog prvaka i "fenjeraša" bodovi su i prije susreta upisani "Modrima". Posebice što je Dinamo u prva tri međusobna ogleda ove sezone upisao tri pobjede uz 14-0 razliku pogodaka.

Međutim, ovoga puta je Dinamo daleko teže nego što se očekivalo stigao do tri boda.

Gosti su već u prvoj minuti imali sjajnu priliku, no Karrica i Frigan nisu najbolje reagirali. Dinamo je zaprijetio u šestoj minuti preko Petkovića, no Šubarić nije imao previše problema.

HNL golovi: Dinamo - Hrvatski dragovoljac 1:0 (Andrić)

Možda i najkonkretniju priliku Dinamo je imao u 33. minuti, no Šubarić je s dvije intervencije spasio Dragovoljac. Prvo je pucao Boškaj, a potom i Andrića.

Hrvatski prvak je poveo u prvoj minuti nastavka nakon velike pogreške obrambenog igrača gostiju.

Oršić je pucao, Vulikić je blokirao udarac i lopta je lagano odlazila put kornera. Vulikić je krenuo na loptu i vjerojatno bi je stigao odnijeti, no umiješao se Smolčić koji je napravio tipičnu "pionirsku" pogrešku.

Naime, spašavao je da lopta na ode u korner, a da nije znao kamo je vraća, iako je mogao i stati na loptu jer je bio metar od korner-crte i potpuno sam, a lopta gotovo da je stala. Na kraju se odlučio za najgoru varijantu.

Ničim izazvan uklizao je i dodao loptu Bočkaju te je na taj način u biti namjestio Modrima mrtvu šansu. Bočkaj je proslijedio poklon u sredinu do Andrića, koji iz blizine pogađa mrežu.

U 77. minuti je Emreli silovito opalio s više od dvadeset metara i zatresao prečku, a pitanje pobjednika razriješeno je u 82. minuti nakon što je Smolčić postigao autogol.

HNL golovi: Dinamo - Hrvatski dragovoljac 2:0 (Smolčić)

Baturina je praktički u svojoj prvoj akciji sjajno prošao kroz suparničku obranu te ubaciti pred gol. Tamo se našao Smolčić nesretno i nespretno uguravši loptu u vlastitu mrežu.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 60 bodova, tri više od Osijeka kojeg večeras očekuje derbi protiv Hajduka. Rijeka je treća sa 55 bodova, a Hajduk ima 52 na četvrtoj poziciji.

Dragovoljac je na začelju sa 14 bodova:

Prva HNL - 29. kolo
Dinamo - Hr. dragovoljac 2-0 (Andrić 46, Smolčić 81-ag)
Osijek - Hajduk (ned, 19.30)
U subotu:
Šibenik - Gorica 0-1 (Stojanovski 40)
Istra 1961 - Rijeka 0-2 (Vučkić 28, 87)
Lokomotiva - Slaven B. (pon, 18.00) 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider