Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tada se ispričao

Sudac koji je sudio Dinamu stvarno nema sreće: Prije ovih VAR linija vidjeli smo nešto mnogo gore

Na utakmici Villarreala i Dinama vidjeli smo još jednu anegdotu sa sucem Makkeliejem.

Danny Makkelie (Foto: Afp)

Danny Makkelie nije imao sreće ove godine sa svojim suradnicima na utakmici. Sudac uzvratne utakmice između Dinama i Villarreala poništio je pogodak Paca Alcacera za vodstvo Žute podmornice protiv Dinama jer je njegov pomoćnik uz liniju signalizirao zaleđe, no na kraju je gol morao priznati jer je VAR snimka pokazala da zaleđa ipak nije bilo.

No odmah je upao u oko trenutak zaustavljanja VAR snimke na kojoj su povučene linije. Ne može se najbolje razaznati je li to bio trenutak dodira s loptom Morena, prije ne nego da. No kasnije su na Arena Sportu uzeli novi, bolji trenutak i povukli liniju, ali se ni tada ne može sa sigurnošću reći da je sigurno bilo zaleđe.

U svakom slučaju, snimka VAR-a i te povučene linije podigle su veliku prašinu kod Dinamovih navijača.

Bolji trenutak sporne situacije i povučena linija na Areni

Villarreal - Dinamo Villarreal - Dinamo (Foto: Screenshot Arenasport)

No sucu Makkelieju mnogo gora stvar dogodila se prošlog mjeseca. Taj put nije bio kriv VAR, nego njegov pomoćnik s kojim se u međuvremenu rastao. Jasno, radi se o utakmici Srbije i Portugala nakon koje se zgražao čitav nogometni svijet.

Cristiano Ronaldo zabio je u zadnjim minutama utakmice pobjednički gol koji suci nisu vidjeli. Lopta je prešla gol-liniju za nekih 20-30 centimetara, ali pomoćni sudac to nije vidio. A nevjerojatno je da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nema VAR-a.

Makkelie se nakon toga ispričao reprezentaciji Portugala. Dinamu neće jer nije tako jasna situacija, ali trenutak u kojem su povučene linije VAR sudaca svakako je nešto što se ne bi smjelo događati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati