Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve se zna

Suarez otkrio kako je varao na ispitu iz talijanskog: "Prvo su me nazvali iz Juventusa..."

Dio transkripta Suarezova iskaza o varanju na ispitu iz talijanskog dospio je u javnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Suarez igra sjajno ove sezone kao napadač vodeće momčadi španjolske Primere Atletico Madrida. Bivši igrač Barcelone drugi je strijelac lige iza Lionela Messija s 18 golova.

Suarez je danas glavni adut crveno-bijelog dijela Madrida koji sanja naslov prvaka, ali malo je falilo da završi u Juventusu. Stara dama bila je ozbiljan kandidat za njegovo dovođenje prilikom rastanka s Barcelonom, pa je Suarez čak i pristupio ispitu iz talijanskog kako bi stekao pravo na državljanstvo.

No ispostavilo se da je Suarez na ispitu varao te da baš i ne zna talijanski. La Repubblica, list koji je objavio vijest, sada je objavila i riječi iskaza koji je Suarez dao istražiteljima.

"Krajem kolovoza ili početkom rujna, prvo me nazvao Pavel Nedved pa zatim Fabio Paratici. U početku je to bilo da saznaju jesam li zainteresiran za pregovore. Nakon toga je preuzeo moj odvjetnik", počeo je.

"Paratici mi je rekao da su kontaktirali sa mnom jer su mislili da imam talijansku putovnicu kao i moja žena. Rekao sam da nemam, da sam tek počeo s procesom traženja potrebne dokumentacije", rekao je, a zatim je došao na red sporni test na Sveučilištu u Perugii.

"Profesor mi je poslao prilog i rekao mi da dobro to naučim jer bi moglo biti na ispitu", rekao je. Ta izjava potvrđuje ranije informacije da je Suarez pitanja dobio unaprijed.

"Iz Juventusa sam se čuo s Nedvedom u vezi sa sportskim dijelom priče, a s Paraticijem i predsjednikom Agnellijem dva ili tri dana nakon ispita. Zahvalili su mi za trud da se oslobodim ugovora u Barceloni. Agnelli mi je rekao da u nogometu nikad ne možeš imati sigurne planove. Nikad prije toga nisam razgovarao s njim", rekao je Suarez.

Još ranije je preko istog medija procurilo i što je Suarez morao napisati za prolaz.

"Ja sam Luis Suarez i rođen sam u Saltu. Urugvajac sam. Često igram Playstation, volim piti mate. Volim roštiljati s obitelji i prijateljima. Ne volim ići u kupovinu, moja žena to uvijek odradi."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider