Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo je stvarno gadno

Kakva ludnica u Barceloni: Suarez eksplodirao od bijesa! Sve je bilo gotovo, a onda grom iz vedra neba

Luis Suarez bio je na korak od transfera u Atletico, a onda je sve stopirao predsjednik Barcelone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je bilo dogovoreno, svi su se raspisali o tome, trebao je samo potpis direktora Barcelone na već sročeni raskid ugovora, a onda je Josep Maria Bartomeu prije nekoliko sati odlučio stopirati prelazak Luisa Suareza u Atletico Madrida. Šok za Urugvajca!  

Marca piše da je tim potezom izazvao monumentalnu provalu bijesa urugvajskog napadača. Poznata je stvar da su Suarez i Bartomeu već odavno na ratnoj nozi, a sada je sukob eskalirao. Suarez ne može očima vidjeti Bartomeua. Sukob ima dugu povijest.

Urugvajac je najbolji prijatelj s Lionelom Messijom, koji je također u zavadi s Bartomeuom, kao i dobar dio svlačionice Barcelone, no ni Argentinac Suareza nije mogao spasiti čistke koju je pokrenuo novi trener Ronald Koeman.

Bartomeu stopirao Suarezov transfer u Atletico

Naravno da iza Nizozemčevih poteza stoji predsjednik kluba, Bartomeu mu je dao odriješene ruke da pomete svlačionicu. Suarez to jako dobro zna. Zapravo, Koeman samo izvršava domaći zadatak umjesto Bartomeua, koji se na taj način „sakrio“ iza trenera. Ionako je dovoljno omražen među navijačima Barcelone pa mu ne treba dodatno izlaganje.

Suarez je već dogovorio s Atleticom osobna primanja. Trebao je zarađivati devet milijuna eura godišnje neto. To su informacije madridskih medija. U isto vrijeme s Barcinim pregovaračima uspio se dogovoriti oko modaliteta raskida ugovora. Suarez ima još jednu godinu ugovora pa je dobio lijepu otpremninu, odnosno jedan dio godišnjih primanja koja su se vrtjela oko 15 milijuna eura.

gol expired Otkriveni skandalozni detalji: Neymar Japancu iz Marseillea rekao da je "kinesko sr..."?! divider

Naravno da su u Barceloni znali da Suarez pregovara s Atleticom. Madriđani isprva nisu bili na listi klubova u koji ne može prijeći, a onda se pojavio Bartomeu i zaustavio posao. Predsjedniku se očito nije svidjelo što prelazi u redove konkurentskog kluba u Španjolskoj. To mu je iznenada sinulo.

Bartomeu je priopćio Suarezu da mu neće isplatiti otpremninu ako prijeđe u Atletico.

Urugvajac puca od bijesa

Urugvajac je, kako pišu španjolski mediji, eksplodirao od bijesa. Donedavno se spekuliralo da Suarez prelazi u Juventus. Da prelazi u Italiju, moglo se zaključiti i po tome što je otišao na polaganje ispita talijanskog jezika kako bi dobio talijansku putovnicu. Međutim, izbila je afera, navodno je Suarez prošao test iako slabo govori talijanski. Dakle, progledano mu je kroz prste.

Juve je opet navodno odustao od transfera jer bi procedura oko dobivanja putovnice trajala pola godine pa Urugvajac ne bi mogao igrati u Ligi prvaka. To je prilično tanko objašnjenje. Kao da u Juventusu i prije nisu znali koliko to traje? Čini se da je Juve odustao zbog nekih drugih razloga, ako je uopće bio ozbiljno zainteresiran.

gol expired Dječakov potez osvojio internet: Pogledajte kako je skupljač lopti prodao foru protivniku divider

Kako god, Suarez je paralelno je pregovarao s Atleticom. Neki su mišljenja da Suarez zapravo i nije htio prijeći u Juve, nego da mu je torinski klub poslužio kao moneta za potkusurivanje. Naravno da dobro dođe da se priča i piše kako vas želi više velikih klubova. Na taj način se nabija cijena, to je uobičajena taktika.

U svakom slučaju, Suarez je bio na korak od Atletica, a onda se u priču umiješao Bartomeu. Madriđani ne žele dati više od spomenutih devet milijuna, a Suarez se ne bi rado oprostio od otpremnine u Barceloni. Pat situacija. 

Diego Simone još uvijek ne zna tko će mu igrati u vrhu napada. Edinson Cavani bio je opcija i prije Suareza, no negdje je očito zapelo. U ovom trenutku nitko ne zna kako će se situacija riješiti. Pretpostavlja se da će se Bartomeu i Suarez na kraju ipak morati dogovoriti. Ako Suarez odbije otići negdje drugdje, Barceloni bi bio ogroman teret. Katalonci nemaju novca i morat će se naći solucija. 

ANALIZA: Što očekivati od hrvatskih klubova u Europskoj ligi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider