Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ga drakonska kazna

Otkriveni skandalozni detalji: Neymar Japancu iz Marseillea rekao da je "kinesko sr..."?!

Najveći derbi francuskog prvenstva davno je odigran, ali repovi se i dalje vuku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki derbi francuske Ligue 1 koji je odigran u nedjelju 13. rujna u Parizu, gdje je Marseille kao gost s 1:0 svladao PSG, predmet je rasprava i devet dana nakon završetka susreta.

Razlog je, jasno, tučnjava koja se dogodila duboko u sudačkoj nadoknadi, kada su crvene kartone dobila petorica nogometaša, tri domaća i dva gostujuća.

Među isključenima je bio i Neymar, najveća zvijezda na travnjaku. Brazilac je od ranije imao žuti karton, a izravni crveni je dobio nakon što je zamahnuo rukom prema Alvaru Gonzalezu, španjolskom braniču iz redova gostiju.

gol expired PSG jedva do prve pobjede, zabili u 93. minuti: Neymaru dvije utakmice kazne divider

Neymar se kasnije pravdao da je bio isprovociran uvredama koje mu je prethodno uputio Gonzalez, spominjući riječi "majmune" i "ku.... sine". Gonzalez je to demantirao, ali istraga protiv njega je otvorena.

U međuvremenu, španjolska radio postaja Cadena COPE objavila je kako postoje video dokazi protiv Neymara te da je Marseille u njihovom posjedu. Na tim navodnim snimkama se, tvrde Španjolci, vidi da je Neymar rasistički vrijeđao Hirokija Kasaija, japanskog reprezentativca koji igra za Marseille.

Prema tim navodima, Neymar je japanskom nogometašu rekao: "Ti si kinesko sr...!"

Pokaže li se da je to istina, Brazilac bi mogao gadno nagrabusiti. Maksimalna moguća kazna za ovakve slučajeve u francuskom nogometu je 20 utakmica neigranja. Bio bi to strašan šok za Parižane...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider