Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavni "kepi"

Strani mediji izvijestili o smrti Ćire Blaževića i prisjetili se njegove najljepše geste

Relevantni strani mediji izvijestili su o smrti Miroslava Ćire Blaževića.

Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Berislava Picek/Cropix)

Odlazak bivšeg hrvatskog izbornika Miroslava Ćire Blaževića, koji je umro u srijedu u 88. godini života nakon duge i teške bolesti, prenijeli su i strani mediji.

Među prvima vijest o smrti Miroslava Blaževića prenijeli su švicarski mediji "Le Matin" i "20 minutes", koji navode da je Ćiro bio "spomenik hrvatskog nogometa".

Miroslav Ćiro Blažević Nogometni svijet oprašta se od Ćire, procurio podatak koji malo tko zna divider

Pritom podsjećaju da je dio svoje karijere proveo u klubovima Sionu, Veveyu, Lausannei, Grasshopperu i Neuchâtel Xamaxu. Za Ćirinu karijeru napisali su da je "duga kao ruka".

Francuzi se prisjetili "kepija"

Francuski "Le Figaro" piše kako se Ćiro proslavio tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine noseći kepi kako bi odao počast francuskom policajcu Danielu Nivelu, kojeg su njemački huligani teško ozlijedili uoči četvrtfinalne utakmice Njemačka - Hrvatska.

Posveta Ćiri Blaževiću u njegovu omiljenom kafiću Od Ćire se oprostio njegov omiljeni kafić: Na šanku se pojavila posebna narudžba divider

I "L'Equipe" podsjeća na to da je Ćiro za vrijeme SP-a 1998. nosio kepi odajući na taj način počast francuskom policajcu Nivelu. Također ističe da je "46 godina" radio kao trener, i to u Švicarskoj, Jugoslaviji, Grčkoj, Kini, Iranu, Sloveniji, BiH.

Englezi i Talijani također prenijeli vijest

"The Sun" piše da, iako je u 12-godišnjoj igračkoj karijeri igrao za klubove poput zagrebačkog Dinama, Lokomotive, FK Sarajeva, HNK Rijeku i švicarske momčadi FC Sion i FC Moutier, tek je "kao menadžer stekao ime".

Ćiro Blažević i Davor Šuker u zagrljaju 1998. godine (Foto: AFP) Otišao je najslavniji analitičar hrvatske duše: Ćiro možda nije najbolji, ali sigurno je najveći naš trener! divider

Kao njegove najveće uspjehe "The Sun" navodi to što je odveo Hrvatsku do četvrtfinala Europskog prvenstva 1996. godine, a kao njegov krunski trenutak ističe treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

Talijanska novinska agencija ANSA nazvala ga je "istinskom legendom hrvatskog nogometa".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider