Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Nešto se krupno događa na Rujevici: Što Mišković čeka i je li našao kupca za Rijeku?

Još uvijek nije poznato tko će biti trener Rijeke u novoj sezoni…

Damir Mišković, Željko Sopić i Nikola Ivaniš (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Čudna situacija na Rujevici. Navijači Rijeke i posebice trener Željko Sopić u iščekivanju su Damira Miškovića. Sezona je završena, već se polako sliježu i dojmovi, a predsjednik i vlasnik Rijeke još se nije oglasio. Naravno, o sudbini trenera.

Ivan Rakitić Rakitiću nije bilo lako napustiti Sevillu, ali ovaj detalj otkriva koliki je gospodin: "Došao je u moj ured..." divider

Neke informacije govore da je već odlučio, druge da još nije prelomio i da samo za sebe čuva konačnu odluku. Kako god, očito je da Mišković sve u Rijeci drži na žeravici. Po starom receptu suradnicima dijeli informacije na kapaljku. Dozira ih, taman toliko da znaju koliko trebaju znati. Kompletan mozaik očito zna samo on.

Što Mišković čeka i zašto je tako tajnovit?

Ako je zadovoljan sezonom, ako je zadovoljan trenerom, zašto bi razmišljao o promjeni? Zašto bi uopće toliko dugo čekao s objavom ako je već odlučio zadržati ili otpustiti trenera? Što čeka? Zašto sve drži u neizvjesnosti? Zašto je toliko tajnovit i maglovit? To su pitanja koja se nameću sama po sebi.

Lako je moguće da se događa nešto krupno u pozadini. Primjerice, da je Mišković u dubokim pregovorima o prodaji kluba. Takve informacije došle su do mene iz različitih izvora.

Ako je ponuda prava...

Već duže vrijeme u nogometnim kuloarima kruži priča da Mišković traži kupca za Rijeku. Nije to neka posebna tajna, i sam je Mišković nekoliko puta to potencirao posljednjih godina.

Svako malo potegao bi priču o teškim uvjetima za profesionalni sport u Hrvatskoj te bi ponekad prilično razočarano zborio kako se sve teže nosi s financijskim zahtjevima vođenja nogometnog kluba kao što je Rijeka.

Mišković je prije svega poslovni čovjek, a kod poslovnih ljudi vrijedi samo jedno pravilo: ako je ponuda prava… I za igrače, ali i za sve ostalo. Međutim, čini se da je posljednjih dana bilo prilično vruće po tom pitanju.

Pregovori o prodaji kluba

To je novost. Informacije iz pouzdanih izvora kažu da su se iza kulisa borbe za naslov prvaka Hrvatske i Rabuzinovo sunce vodili ozbiljni pregovori o mogućem ulasku novog kapitala u Rijeku. Navodno su potencijalni investitori iz Njemačke.

E, sad, pregovarati nije isto što i dogovoriti se. Ima li to kakve veze s projektom nove Kantride i je li taj projekt glavni razlog zbog kojeg Mišković još uvijek nije prodao Rijeku, teško je reći, no lako je moguće da je barem djelomičan razlog prolongiranja odluke o sudbini trenera i daljnjem pravcu riječkog kluba.

Projekt nove Kantride povezan s Rijekom

Logično je da je ulaganje u projekt Kantride povezan s Rijekom, odnosno vlasničkim udjelom u klubu. Kako god, bijeli dim još uvijek nije prokuljao kroz dimnjak Rujevice. Kruže razne glasine, no čini se da jedino predsjednik Rijeke zna pravu istinu. I o treneru i o mogućoj prodaji riječkog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ostala su 23. veličanstvena u finalu Golmanije! ⚽🤝

U veliko finale kvalificirala su se ukupno 23 natjecatelja. Svi natjecatelji iznad 20. mjesta ušli su u finale, zaključno s igračem „Snuzli99“, koji ima 62 osvojena boda. Ukupno će u finalu biti 23 natjecatelja jer pojedini igrači dijele mjesta u TOP 20. ✅

Više na linku u storyju i na našem portalu. 📲
Osim što je posljednji igrač dana (Dan 31.), Olmić je po vašem izboru i IGRAČ TURNIRA s ukupno 19 osvojenih bodova! ⚽✅🏆🥇

Njemu za leđa pušu 🥈Nico Williams sa 16 i 🥉Cody Gakpo s 14 bodova. 👏

Hvala našim čitateljima na glasanju. Ovo je vaš prvak Europe! 🤝
Trenuci koji su presudili u Berlinu! ⚽✅

Bravo Mikel i DANI!
Engleski izbornik ima nos za zamjene! ✅