Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradio poštovanje Španjolca

Rakitiću nije bilo lako napustiti Sevillu, ali ovaj detalj otkriva koliki je gospodin: "Došao je u moj ured..."

Ivan Rakitić je ukupno proveo sedam godina u Sevilli gdje je bio dokapetan.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Ivan Rakitić je zimus napustio Sevillu potpisavši za saudijski Al-Shabab što je glasno odjeknulo u svijetu nogometa.

Andaluzija je bila njegov drugi dom, proveo je ondje sedam godina, osnovao obitelj i upisao se u klupsku povijest kao stranac s najviše nastupa za Sevillu, no jedan događaj je sve promijenio.

Kad je Sevilla dovela novog trenera Quiquea Sancheza Floresa, legendarni hrvatski nogometni reprezentativac je ispao iz momčadi i preselio na klupu. Raketa niti jednom nije počeo od prve minute, tako da je odlučio presjeći i napustiti momčad.

Rakitić je shvatio da novi trener više ne računa na njega, a španjolski strateg je u velikom razgovoru za COPE otkrio kako je izgledao njihov razgovor, a naposljetku i rastanak:

"Bio sam jako izravan prema Ivanu. Kad sam došao u Sevillu imao sam dva razgovora s njim nakon treninga, dao mi je svoje viđenje sezne, na čemu sam mu zahvalan.

Kad smo igrali važnu utakmicu Kupa kralja (protiv Atletio Madrida, on je ušao u igru u 55. minuti i izgubili smo 1:0. Sljedećeg dana je došao u moj ured, pristojno i s poštovanjem rekao - Gospodine, vidim da ne računate na mene.

Rekao sam mu - ne, računam na tebe, ali u ovom trenutku ne vidim igrača koji je u izvanrednom trenutku, nisi ni ti. Nekad ćeš igrati na početku, nekad češ ući sredinom utakmice, nekad na kraju. Kao dokapetana te tražim da mi pomogneš s momčadi.

Sutradan mi je došao u ured i rekao da igrači moraju prepoznati kada više nisu spremni za neke stvari i vjeruje da mora ići. Poštovanje za njega", otkrio je španjolski trener.

Slaven Bilić i Luka Modrić 2011. godine Slaven Bilić otkrio nedavnu anegdotu s Modrićem: "Nazvao me uoči tih utakmica i zamolio..." divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider