Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VAN FORME

Što se događa s Mierezom? Bio je najbolji igrač HNL-a, pričalo se o Vatrenima, a sad ne može zabiti

Osijekov Argentinac ne pamti lošije dane u karijeri, još se stigne probuditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinac Ramon Mierez prošle sezone je bio najbolji strijelac HNL-a. Zabio je 22 gola, a prvi njegov pratitelj Mario Gavranović ostao je na 17.

Mierez je bio hit pojačanje Osijeka, prvo je doveden na posudbu iz Alevesa, a Osijek je onda odlučio otkupiti njegov ugovor za 2,5 milijuna eura, jer tko ne bi igrača koji zabija 20 golova po sezoni? Ali postavlja se pitanje, je li se Osijek zeznuo?

gol expired Gvardiol o novom trendu u reprezentaciji: ''Baš sam pričao s Kramarićem o tome'' divider

Argentinski napadač je ove sezone nevidljiv, zabio je samo dva gola u 15 nastupa, zadnji put 15. kolovoza protiv Rijeke, a u međuvremenu našao se u niz zicera, zadnjeg pamtimo protiv Hajduka kada je sam izašao pred Kalinića, ali golman Bijelih ga je sjajno zaustavio i spasio Bijele od poraza, takve prilike Mierez je zabijao kao od šale.

VIDEO Mierezov prvi gol sezone

Povezivalo ga se s Vatrenima

Navodno je postojala želja i možda i dalje postoji od strane Miereza da zaigra za reprezentaciju Hrvatske kojoj nedostaje kvalitetnih opcija za napad u budućnosti, ipak Mierez ima samo 24 godine i budućnost je ispred njega, ali s trenutačnom formom mogao bi ispasti iz prvih 11 Osijeka, a reprezentaciju može sanjati.

Messi pa Mierez

U ožujku 2021. godine izašao je sjajan podatak prema kojem je Mierez bio najbolji argentinski strijelac Europe uz Lionela Messija i treći u svijetu.

VIDEO Mierezov posljednji gol sezone

Messi je do tog datuma postigao u Primeri 23 gola i deset asistencija, a Mierez je bio na 18 golova u HNL-u. Na trećem mjestu se smjestio Lautaro Martinez s 14 golova i osam asistencija.

Mierez prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, a u karijeri je za Osijek zabio 25 golova u 50 nastupa, što nije loša statistika, ali sve je to napravio prošle sezone, ove sezone ne može zabiti i Nenad Bjelica ne može dočekati njegovo buđenje.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider