Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MUKA ZA KALINIĆA

Što se događa s Hajdukovim transferima? HSV i Parma spuštaju cijenu

Emir Sahiti i Rokas Pukštas na izlaznim su vratima Hajduka.

Rokas Pukštas (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Hajdukove čelnike polako počinje oblijevati hladan jer kraj ljetnog prijelaznog roka sve je bliže, a velikih izlaznih transfera nema. Konkretno, radi se o transferima Rokasa Pukštasa u Parmu i Emira Sahitija u HSV.

Ukoliko na Poljudu ne uspiju realizirati ove odlaske blagajna će biti prazna, a moći će se popuniti samo novim kreditima ili pozajmicama. To više nije tajna, uostalom to se moglo iz redaka pročitati u javnom istupu Hajdukova predsjednika Bilića.

Parma želi Pukštasa, ali očito oteže

To znaju i potencijalni kupci Hajdukovih eksponata. Tjednima traje povezivanje Rokasa Pukštasa s talijanskom Parmom. Pričalo se o sedam milijuna eura uz još neke bonuse, no Talijani očito pokušavaju tu cijenu dodatno spustiti.

Pretpostavljamo kako bi transfer bio završen ranije da je drukčije te da bi Pukštas sjedio na klupi protiv Istre 1961 da je stvar pred realizacijom. Iz krugova bliskih Parmi može se pronaći kako tamo uistinu žele završiti transfer, ali postaje očito da se radi o klasičnom cjenkanju klubova.

Sadegh Moharrami i Emir Sahiti Sadegh Moharrami i Emir Sahiti (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

HSV doveo ofenzivca

Nešto se slično događa i s transferom Emira Sahitija u HSV. Ono što je potencijalno problem je dovođenje Marca Richtera iz Mainza na posudbu u Hamburg. Insajderi se ne mogu baš složiti znači li to i da Sahitijev transfer više nije na stolu.

Navodno još ima šanse, ali HSV definitivno neće platiti tri milijuna eura za Kosovara, koliko traže Splićani. Oni bi radije posudbu bez obveze otkupa ili pbar manji fiksni iznos s raznim bonusima ovisnima o učincima igrača.

Hajduk se definitivno ne nalazi u dobroj pregovaračkoj poziciji i to oba kluba znaju. Što će i koliko splitski klub izvući na ovim transferima, saznat ćemo ubrzo.

Josip Elez i Marko Dabro Novo lice zaboravljenog stopera Hajduka: "Otkrio je problem, izbacio dosta toga i zato su svi bili pozitivno iznenađeni" divider

Vitor Roque sa suprugom, roditeljima i sestrom na predstavljanju u Barceloni Drama na treningu Barcelone: Emocionalni slom mlade zvijezde, atraktivna supruga poslala poruku divider

Luka Modrić Jasna poruka Modriću: Ancelottijev potez iznenadio mnoge, ali to je surova realnost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook