Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poput šamara

Što će na ovo reći UEFA? Sindikat nogometaša oštro protiv zabrane nastupa za reprezentacije!

Fifpro također upozorava da će se "energično suprotstaviti mjerama obje strane koje bi mogle ometati prava igrača, poput njihovog isključenja iz reprezentacija".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sindikat nogometaša FIFPro najavio je u ponedjeljak da će se usprotiviti bilo kakvim mjerama, poput zabrane nastupa za reprezentacije, za igrače koji su "uvučeni" u buduću Superligu, elitno natjecanje koje je u ponedjeljak osnovalo dvanaest bogatih klubova.

Najava stvaranja ove Superlige, što se dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak, "ostavlja igračima puno zabrinutosti i pitanja", objašnjava FIFPro u priopćenju za medije.

"Novo natjecanje koje minimalizira solidarnu suradnju između domaćih i međunarodnih natjecanja moglo bi nanijeti nepopravljivu štetu", dodaje sindikat, žaleći što se igrači "koriste kao imovina i poluga u tim pregovorima".

FIFPro također upozorava da će se "energično suprotstaviti mjerama obje strane koje bi mogle ometati prava igrača, poput njihovog isključenja iz reprezentacija".

Ovu je prijetnju uvjetovano u nedjelju promovirala UEFA, ukazujući na to da bi igrači iz pobunjenih klubova "mogli biti odbijeni da predstavljaju svoje reprezentacije"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider