Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi u Splitu

Što će Hajduk bez Livaje? Kalinić nije rješenje, ali Karoglan nema druge opcije

Marko Livaja napustio je travnjak Poljuda u sudačkoj nadoknadi drugog dijela uz bolnu grimasu na licu.

Marko Livaja (Foto: Bozo Vukicevic/Cropix)

Nogometaši Hajduka poraženi su na Poljudu od Rijeke 1:2 na otvaranju proljetnog dijela SuperSport HNL-a.

Osim što je Hajduk ispustio vrijedna tri boda u lovu na titulu koju čekaju gotovo 20 godina, glavobolju su Karoglanu zadala ozljeda Livaje, ali ne samo Livaje, već i Pukštasa i Moufija. Ikona Splićana nespretno je ušao u duel u sudačkoj nadoknadi drugog dijela, proklizao po travnjaku i izvrnuo zglob.

Torcida VIDEO Torcida ispratila igrače Hajduka aplauzom: Pogledajte što su im zapjevali divider

Na prvu, odmah nije izgledalo dobro, bolna grimasa na njegovom licu dala je naslutiti da neće moći nastaviti susret, ali ne samo susret, već da je moguća i nešto duža pauza. Livaja je napustio utakmicu u zagrljaju dvojice pomoćnika.

Livajin stil nogometa oslanja se na kontakt, građenje i nadmudrivanje protivnika. 30-godišnjak je već igrao poprilično načet, a današnja ozljeda Karoglanu je zadala veliku glavobolju.

Prema prvim informacijama, Livaje neće biti minimalno tri tjedna.

Hoće li Hajduk upasti u rupu ostane li bez Livaje?

Nikola Kalinić koji je ušao u 77. minuti susreta izgledao je onako kako se i očekivalo, čovjek u 36. godini života bez pola godine igranja nije mogao parirati obrambenim igračima Rijeke. Iako se zadnjih 20-ak minuta većinom igralo na polovici Rijeke, Kalinićeva motorika pokazala se kao hendikep.

Mislav Karoglan Karoglan nakon Rijeke: ''Livaja? Problem sa zglobom izgleda ozbiljno'' divider

Hajduku slijedi gostovanje u Osijeku, ali tko će zaigrati u vrhu napada ako nema Livaje? Karoglan gotovo da nema rješenja osim Kalinića, mladi Čuić je zakovan za klupu, Leko mu je davao mrvice u svom mandatu, kod Karoglana nije dobio priliku.

Nikola Kalinić Nikola Kalinić (Foto: Bozo Vukicevic/Cropix)

Trajkovski izgleda više kao prolaznik na Poljudu, posljednje minute je odigrao početkom studenog, dobio je tek 22 minute protiv Rudeša.

Nakon svih zvučnih pojačanja, teško je očekivati da Jakobušić ima još asa u rukavu i financija za pokrpati rupu ako se dodatno zakomplicira Livajina situacija. Sjetimo se u kakvu je rupu Dinamo upao bez Petkovića, moguće da slična sudbina čeka i Bijele.

Tko će se do kraja boriti za naslov?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider