Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vijest iz susjedstva

Stiže u Hajduk ili Rijeku? Matjaž Kek napušta reprezentaciju Slovenije za nekoliko dana

Matjaž Kek uskoro napušta klupu slovenske nogometne reprezentacije.

Matjaž Kek (Foto: Afp)

Slovenska nogometna reprezentacija sprema se za posljednja dva ogleda u sklopu Lige nacija, u goste im stiže Norveška predvođena Erlingom Haalandom, a u posljednjom kolu odlaze kod jedne druge skandinavske reprezentacije, Švedske.

Nakon četiri odigrana kola Slovenci su posljednja momčad skupine, osvojili su tek dva boda, a kako ne bi ispali u ligu niže, morat će popraviti siromašan bodovni učinak.

Ne uspiju li u tome, bio bi to ogroman udarac za tamošnji nogomet, ali i za izbornika Matjaža Keka, koji se, prema informacijama iz Slovenije, nalazi na pragu odlaska. 

Odradit će još dva susreta u sklopu Lige nacija i tako zaključiti svoj drugi mandat na klupi slovenske nogometne reprezentacije. Je li mogao odraditi bolji posao, ostavit ćemo na prosudbu tamošnjoj javnosti, ali Kekov odlazak zanimljiv je za hrvatski klupski nogomet.

Senzacionalnu je informaciju objavio slovenski novinar Rok Viškovič, koji pak tvrdi da je Kekov odlazak itekako izgledan.

Rijeka nije imuna na Keka?

Zlatnim se slovima upisao u povijest Rijeke kao prvi trener koji im je donio naslov prvaka Hrvatske i time zaslužio ogromno poštovanje. Spominjao se kao kandidat za klupu Dinama, Hajduka, a ponovno i Rijeke, koja se nalazi u lošoj rezultatskoj situaciji.

gol expired Ljubitelji Lige prvaka očarani Oršićem, ali ne znaju svi kako se zove: Neki su ga i preimenovali divider

Istina, nedavno su doveli iskusnog Sersea Cosmija, koji se svim silama truditi probuditi momčad Rijeke, ali, zasad, bez većeg uspjeha, barem na rezultatskom planu.

Pretposljednja su momčad hrvatske lige, a reprezentativna pauza itekako će im koristiti. 

Karoglan na "probnom roku"

Hoće li Riječani, u slučaju da Cosmi podbaci u svom poslu, posegnuti za Kekom, tek ćemo vidjeti, ali, naravno, sve je to na razini spekulacija. Zato je situacija nešto jasnija u redovima jednog drugog hrvatskog velikana, Hajduka, koji se nedavno razišao s Valdasom Dambrauskasom.

Jučer su potvrdili da će Mislav Karoglan voditi momčad do Svjetskog prvenstva, odnosno do sredine studenog, kada će odlučiti što dalje.

Milan Rapaić VIDEO Na današnji dan pao je jedan od najlegendarnijih golova u HNL-u: "Ajde, sad me mijenjaj!" divider

Na Poljudu nisu odbacili mogućnost da ostane i duže na klupi splitske momčadi, ali svakako bi Kek mogao biti zanimljiv predsjedniku Hajduka, Lukši Jakobušiću, koji ne bi imao ništa protiv velikog imena na klupi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider