Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vatreni u novom ruhu?

Reporter Dnevnika Nove TV s priprema za Senegal: Dalić sprema novi eksperiment?

Reporter Dnevnika Nove TV javio se sa zadnjim informacijama s priprema.

Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Reprezentacija Hrvatske priprema se za zadnju provjeru uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zadnji protivnik Vatrenih bit će Senegal, s kojim će igrati u Osijeku. Najzanimljiviji detalj s treninga u Rijeci je najava prve postave za utakmicu Hrvatske i Senegala, a možda i Nigerije.

Dalić je podijelio momčad u dvije postave: u prvoj je bio Ivan Strinić na lijevom beku, Ivan Perišić i Ante Rebić opet na krilima, a u napadu - nitko, ni Mandžukić ni Kramarić.

Ne znamo radi li se o tome da još nije odlučio ili mijenja sustav: u postavi su bila tri stopera, Domagoj Vida, Dejan Lovren i Vedran Ćorluka.

Vrsaljko: Utakmicu shvaćamo ozbiljno

Naš sugovornik bio je Šime Vrsaljko, koji će protiv Senegala imati težak zadatak čuvanja njihove prve zvijezde Sadia Manea.

"Tu utakmicu shvaćamo ozbiljno, ući ćemo u nju maksimalno, kako timski tako i individualno. Cijenim i repspektiram svakog njihovog igrača pa tako i Manea, koncentriran sam na sebe i pokušat ću odratiti ono što izbornik traži od mene."

Hoće li ta vaša uloga biti drugačija od one protiv Brazila?

"Ponavljam, odradit ćemo što izbornik očekuje od nas, on će pripremiti taktiku i radit ćemo što on traži."

Lovren: Radujem se Svjetskom prvenstvu

Naš drugi sugovornik bio je Dejan Lovren, Maneov suigrač iz Liverpoola. Mane je najskuplji igrač utakmice, skuplji i od Modrića i Rakitića. Komentirao je i Dalićevu odluku o stavljanju Vide na poziciju lijevog beka.

"Pa ne znam je li dovoljno i 10 igrača da se zaustavi Lea Messija. Kad funkcioniramo kao cjelina na terenu možemo svakog zaustaviti. Bit će teško igrati protiv svih, ali Argentina je tu favorit. Vida je dovoljno iskusan, igrao je u velikim utakmicama, vrlo je dobar stoper koji u svakom trenutku može zaustaviti svjetske napadače."

Lovren je zanimljiv iz još jednog razloga: sutra se donosi presuda Zdravku Mamiću, a Lovren je sudjelovao u procesu i osumnjičen je za davanje lažnog iskaza. Na ta pitanja nije želio odgovarati, ali je rekao što očekuje od SP-a.

"Radujem se jer znaš za što igraš, za nešto što si uvijek sanjao: natjecanje s reprezentacijom. Naravno da je dosta naporno na kraju sezone odraditi još jedne pripreme, ali Zlatko nas dobro poznaje i zna što nam treba, on nam je vrlo dobro došao."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider