Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon teške bolesti

Stigla tužna vijest: Umro Miroslav Ćiro Blažević

Hrvatski nogometni trener Miroslav Blažević preminuo je nakon teške bolesti.

Galerija Miroslav Blažević Miroslav Ćiro Blažević Miroslav Ćiro Blažević +3 Miroslav Ćiro Blažević

Nakon duge i teške bolesti umro je Miroslav Ćiro Blažević u 88. godini života.

Posljednjih nekoliko mjeseci vodio je tešku borbu s karcinomom, koji se proširio na jetra, a ranije na rebra i zdjelicu. Karcinom prostate dijagnosticiran mu je 2011. godine, ali tada se uspio othrvati teškoj bolesti.

Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi, ali u rujnu 2019. godine vratila se teška bolest. Nažalost, ovog puta Ćiro nije uspio izaći kao pobjednik iz teške bitke.

Miroslav Ćiro Blažević Nogometni svijet oprašta se od Ćire, procurio podatak koji malo tko zna divider

Nije uspio dočekati 88. rođendan

Nažalost, nije uspio dočekati svoj 88. rođendan, koji slavi 10. veljače.

Nedavno je viđen u šetnji Zagrebom, u društvu svojeg sina, a izgledao je nikad lošije. Nažalost, bolest je bivala sve jača i jača.

"Shvatio sam da ne mogu više. I to hendikepira u mnogočemu, ali sjetim se svoje starosne dobi i znam da se moram čuvati čak i od rekreativnih aktivnosti", rekao je nedavno u emisiji Zdravlje na kvadrat.

Tako ga se posljednjih tjedana moglo vidjeti u šetnji sa sinom Miroslavom Juniorom, ali i to bi teško odradio bez nečije pomoći.

Ćiro Blažević Jedna od posljednjih Ćirinih objava: ''Imam potrebu zatvoriti se u četiri zida i toliko plakati da nikad ne prestanem'' divider

Osvajao je ljude osobnom karizmom

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca prošle godine, kada je u Zagrebu dobio nagradu "Vladimir Beara" za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

"Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio, Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga", rekao je tada Ćiro. Nakon što je dobio nagradu, nije imao više snage ni za kakve razgovore s medijima, razgovore koje je inače uvijek rado vodio i koje nikad nije odbijao.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma osvajali su navijače i ljude gdje god je radio.

Ćiro Blažević Kako je Ćiro dobio nadimak - Ćiro: Sve je počelo kad je imao samo pet godina divider

Ćiro Blažević Ćiro je Hrvatima podario najljepše nogometne trenutke: ''Dinamova 82', pa ništa, a onda moji Vatreni'' divider

Ćiro Blažević Nogometni put Ćire Blaževića: Počeo u Travniku, završio u Zadru, slavu stekao s Hrvatskom i Dinamom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider