Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TUGA

Jedna od posljednjih Ćirinih objava: ''Imam potrebu zatvoriti se u četiri zida i toliko plakati da nikad ne prestanem''

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro Blažević (Foto: GOL.hr)

Ćiro Blažević teško se nosio s karcinomom. Netko tko je uvijek bio toliko aktivan, čak i u odmakloj dobi, nije se mirio s time da uskoro neće moći biti s nama, davati mišljenja o svemu najvažnijem u hrvatskom nogometu.

Bolest je već pobjeđivao, no na kraju je ipak bio sam čovjek. Neke je bitke dobio, no rat s karcinomom nije mogao.

"Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu zatvoriti se u svoja četiri zida i toliko plakati da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći'', rekao je Ćiro u jednoj od posljednjih objava hrvatskoj javnosti.

''U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo.''

Po čemu ćete najviše pamtiti Ćiru?

Ukupno glasova:

Iako je imao bogatu karijeru i bio jedan od omiljenih ljudi u Hrvatskoj, kaže kako ga život nije mazio.

''Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja'', napisao je Ćiro nedavno.

Ćiro Blažević Ćiro Blažević (Foto: Afp)

Blažević je više od 60 godina bio u braku sa suprugom Zdenkom, s kojom je dobio troje djece, sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Katarinu.

Ćiro je jedini u povijesti tri puta dobio Državnu nagradu za šport "Franjo Bučar" - 1998. godišnju nagradu za pojedince, zatim 1998. godišnju nagradu za momčadi kao član reprezentacije te 2007. nagradu za životno djelo. Skupština Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici 22. prosinca 2021. dodijelila mu je titulu počasnog izbornika.

Godine 2005. odlučio se kandidirati za predsjednika države, ali je osvojio samo 0,80 posto glasova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider