Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kažnjeni i Splićani

Stigla presuda za nerede na Rujevici: Rijeci 50 tisuća kuna kazne i jedna utakmica bez gledatelja!

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 16. kola HT Prve lige i 13. kola Druge HNL.

Trenutak kada riječki huligan napada Hajdukova fizioterapeuta (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Poznat je disciplinski pravorijek za cijelo proteklo kolo Prve HNL, koje je u svakom pogledu obilježio Jadranski derbi na Rujevici. Bila je to sjajna utakmica, ali osim po brojnim uzbudljivim potezima nogometaša, "istaknula" se i zbog huliganskih ispada u režiji domaćih navijača.

U dva navrata su navijači Rijeke utrčavali u teren i fizički napali goste - u prvom poluvremenu je to učinio jedan gledatelj s istočne tribine koji je odgurnuo Stefana Simića i Nikolu Katića, a po završetku susreta na travnjak je uletio i jedan navijač Rijeke sa zapadne tribine koji je s leđa udario Hajdukova fizioterapeuta Darija Juričevića.

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama i Rijeka će prvu iduću domaću utakmicu, protiv Hrvatskog dragovoljca 4. prosinca, igrati bez publike.

"HNK Rijeka kažnjen je s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Rijeka - Hajduk u kontekstu ponašanja navijača obiju momčadi. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz sektora Istok u teren za igru utrčao je navijač HNK-a Rijeka i odgurnuo dva igrača Hajduka. U 61. minuti zapaljena je jedna baklja i nije bačena u teren za igru. Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka", stoji u obrazloženju na službenoj stranici Prve HNL.

Evo što je Klakočer naveo po pitanju Hajduka:

"HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i izgreda (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. U 60. minuti bakljada Torcide - 6 baklji i 3 bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju."

GNK Dinamo kažnjen je sa 6000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. Domaća navijačka skupina BBB, čijih je 520 pripadnika bilo smješteno na sjevernoj tribini, od 76. do 77. minute palila je tri dimne kutije koje su pravile dim plave boje i tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred te tribine.

Svetimir Mrkonjić (Croatia Zmijavci, predstavnik) kažnjen je dvjema utakmicama zabrane obnašanja dužnosti zbog vrijeđanja suca (čl. 53a. DP HNS-a) tijekom utakmice Croatia - Dubrava Tim kabel.

NK Croatia Zmijavci kažnjen je s 2000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Croatia - Dubrava Tim kabel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider