Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fiorentina slavila

Stao savršeni niz Villarreala u Konferencijskoj ligi, Partizan poražen na gostovanju

Odigrane su prve utakmice 5. kola Konferencijske lige.

Nice - Partizan (Foto: Afp)

U dvoboju 5. kola skupine A Konferencijske lige nogometaši Fiorentine pobijedili su pred svojim navijačima, s 2:1 Istanbul Basaksehir te su se te dvije momčadi bodovno izjednačile na vrhu ljestvice.

Tako će odluka u prvom mjestu i klubu koji direktno prolazi u nokaut fazu ovog natjecanja pasti u zadnjem, 6. kolu, kada Fiorentina gostuje kod Rigasa, dok turska momčad igra na domaćem terenu protiv škotskog Heartsa.

Utakmica u Firenci je bolje počela za Istanbul Basaksehir koji je poveo golom Aleksića u 14. minuti, no Fiorentina je okrenula na krilima Luke Jovića koji je postigao oba pogotka, u 26. i 61. minuti.

Partizan poražen u Francuskoj

Jednako važnu pobjedu ostvarila je na domaćem terenu Nica protiv Partizana u sklopu skupine D. Pobijedila je Nica 2:1 golovima Pepea i Lemine koji je u 77. minuti zabio za tri boda, dok je na drugoj strani strijelac bio Ricardo Gomes.

Te dvije momčadi imaju po osam bodova, ali treba pričekati i drugi ogled 5. kola ove skupine, između Slovacko i Kolna, koji je odgođen zbog loših vremenskih uvjeta za sutra.

Izraelci prekinuli pobjednički niz Villarreala

Stao je savršeni niz Villarreala u skupini C koji je dobio uvodne četiri utakmice i time osigurao nokaut fazu. Ovaj put je doma, u Valenciji, Villarreal odigrao 2:2 protiv Hapoel Be'er Sheve, a Izraelcima je to bio već četvrti remi u skupini.

Golovima Chukwuezea i Danjume vodio je Villarreal 2-1 do završne faze ogleda kada je gol za podjelu bodova zabio Yehezkel u 79. minuti. I drugi susret te skupine nije iznjedrio pobjednika, u Beču su Austria i Lech iz Poznana odigrali 1:1.

Pablo Mori Pomahnitali muškarac nasrnuo na nogometaša Arsenala i izbo ga nožem! Jedna osoba smrtno stradala divider

Iza Villarreala drugi je Lech sa šest bodova, slijedi Hapoel s četiri, dok bečka Austria ima tek dva boda. U sastavu Lecha cijelu je utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Antonio Milić.

Blizu prvog mjesta i prolaza dalje došao je nizozemski AZ u skupini E nakon gostujuće 2:11 pobjede kod Vaduza. Strijelci su za AZ bili Kerkez i Van Brederode, a AZ sada ima pet bodova više od Dnjipra-1, s tim da će Ukrajinci kasnije tijekom četvrtka igrati protiv Apollona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider