Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prekrasne riječi

Srpski novinar o Modriću: "Bio je neugledni žgoljavko, a danas - jedan od najvećih u 21. stoljeću"

Luka Modrić osigurao je deveto veliko natjecanje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Hrvatska je pobjedom protiv Armenije potvrdila izravni plasman na Euro 2024. Ovo će biti peto europsko prvenstvo za Luku Modrića, kojem su se poklonili i mediji u susjedstvu.

Srpski novinar Predrag Dučić s Mozzart Sporta posvetio je poseban članak hrvatskom kapetanu u kojem se kratko osvrnuo na sva njegova postignuća u reprezentativnom dresu. Prisjetio se njegovih početaka, bilo je to prije 18 godine u dodatnim kvalifikacijama za Euro kad su kuglice spojile mlade Vatrene i tadašnju Srbiju i Crnu Goru.

Bio je to prvi put da su susjedi imale prilike uživo gledati, kako kažu, "neuglednog žgoljavka sa sedmicom" na leđima. S konačnih 5:2 susjedi su izborili plasman na Euro U-21, no tada je počeo Modrićev reprezentativni uspon.

Ante Budimir Priča o ljudskoj veličini iz Žepča koja nas je odvela na Euro: Potez prema starici obišao je svijet divider

Sa samo 20 godina otišao je na prvo veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj, dvije godine kasnije ugrabio je i desetku te s vremenom postao, kako piše srpski novinar, jedan od najvećih: "Danas bez zadrške, doduše, s malo susjedske zavisti, možemo i moramo konstatirati – jedan od najvećih u 21. stoljeću".

Nije stao na tome, izdvojio je podatak da je ovo deveto veliko natjecanje za Modrića u reprezentativnoj karijeri, a isto toliko velikih natjecanju u posljednjih 40 godina imaju reprezentacije SFRJ-a, SRJ-a, Srbije i Crne Gore te Srbije.

Hrvatska Srpski golman izludio Vatrene pa dobio hvala od "najvećeg": Modrić ga poslije utakmice potražio u svlačionici divider

Da stvar bude bolja, Modrićevi rezultati s Hrvatskom kudikamo su bolji, pa čak i neusporedivi jer ima dvije svjetske medalje:

"Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija jest peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine."

Za kraj srpski se novinar još jednom poklonio Modriću:

"Bez zadrške, s malom susjedskom zavisti: Najveći."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider