Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se potvrda

Srna izabrao novog trenera Šahtara: Radi se o Hrvatu koji nije poznat široj javnosti

Legendarni kapetan Vatrenih ponovno se odlučio za hrvatsko rješenje na trenerskoj poziciji.

Marino Pušić (desno) (Foto: Afp)

Nakon što su se u kuloarima spominjala imena dvojice hrvatskih trenera, Ivana Leke i Igora Tudora, Šahtar se ipak odlučio se za trećeg Hrvata koji nije toliko poznat široj javnosti. 

Radi se o Marinu Pušiću, stručnjaku rodom iz Mostara, koji je dosad obnašao ulogu pomoćnog trenera aktualnog nizozemskog prvaka Feyenoorda, potvrdio je talijanski insajder Fabrizio Romano.

Kroz dan bi trebala stići službena potvrda, no sasvim je jasno da je Pušić odabir Darija Srne, legendarnog kapetana hrvatske nogometne reprezentacije koji ima funkciju sportskog direktora u Šahtaru.

Mislav Karoglan Hajduk predstavio novog starog trenera: "Imamo najbolju ekipu, a Nikola Kalinić uvijek je dobrodošao" divider

Budući da su nedavno raskinuli suradnju s Patrickom van Leeuwenom, legendarni kapetan Vatrenih je odlučio preseliti iz ureda na klupu, ali samo do odabira novog trenera.

Uspješno je Srna odradio jednu utakmicu na klupu ukrajinskog diva upisavši ligašku pobjedu rezultatom 3:0, no odlučio se vratiti svom primarnom poslu, a to je funkcija sportskog direktora.

Dodajmo kako je Pušić iznimno cijenjen u Nizozemskoj, gdje s manjim prekidima živi i radi već 30 godina. Radio je kao pomoćni trener NAC Brede, Twentea i AZ-a, a godinu dana je samostalno vodio Twente.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider