Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bilo kuda, Hrvati svuda

VIDEO Hrvat koji je stvorio čudo u Nizozemskoj istaknuo manu Oranja: ''Tu su tanki, fali im glavna zvijezda''

Marino Pušić pomoćni je trener Feyenoorda, novog prvaka nizozemske Eredivisie. Specijalno za Dnevnik Nove TV najavio je završni turnir Lige nacija.

Ovako se u Rotterdamu slavilo prije nešto manje od mjesec dana. Gradski ponos Feyenoord po prvi put nakon šest godina osvojio je nizozemski naslov. Zasluge idu i Hrvatu Marinu Pušiću, pomoćniku glavnog trenera Arnea Slota. Velika je stvar završiti ispred Ajaxa i PSV-a, pogotovo što je Feyenoord početkom sezone bio u silaznoj putanji.

''Možda je najilustrativnija priča: naša prva prijateljska protiv Kopenhagena, koju smo izgubili čak 7:0, ali mi smo bili u novoj fazi stvaranja. Kad vidim kako smo došli do titule, kvalitetnim i dominantnim nogometom, bili smo konstantni, gdje su se igrači konstantno razvijali i napredovali'', rekao je Pušić.

Primijetili su to i drugi - Slota, Pušića i ostatak njihovog stožera - zvao je Tottenham. Posao se ipak nije realizirao, ostaju u Feyenoord s kojim će iduće sezone igrati Ligu prvaka.

Tko će u finale Lige nacija?

Ukupno glasova:

''Uvijek je to poanta momenta, određenih detalja, da li da se odlučite za taj korak ili ne. Pod broj 1, treba vrednovati ono što imate u ovom momentu i gdje ste, a mi smo u Feyenoordu, fantastičnom klubu. Jako nam je dobro, cijenjeni smo'', nahvalio je grad i klub.

Cijenjen je i Pušić, inače rodom iz Mostara, u Nizozemskoj gdje s manjim prekidima živi i radi već 30 godina. Sjajno poznaje tamošnje prilike i idealan je sugovornik o nizozemskoj reprezentaciji.

''Tradicionalno jedna od boljih reprezentacija na svijetu, već desetljećima, naravno uz uspone i padove kao svi ostali. Jedna stabilna reprezentacija, stabilan Savez, koji gradi jednu novu priču, ponovno sa starim-novim izbornikom'', upozorio je na naše protivnike u srijedu.

''Tanki su u napadu''

Ronaldom Koemanom, koji se vratio nakon epizode u Barceloni. Pa koji su najveći plusevi odnosno nedostaci Koemanovog rostera?

''Možda interesantan podatak da je taj obrambeni dio, gdje imaju najviše izbora, a najviše kvalitete. Mislim da su u napadačkom smislu, za razliku prošlih godina, tanji nego što su bili. Nedostaje im kapetan Depay koji je prvi strijelac momčad'', istaknuo je.
A je li Pušića oko Nizozemaca kontaktirao hrvatski stručni stožer?

''Modernim stožerima, kvalitetnim stožerima poput hrvatske reprezentacije, nisu potrebne neke dodatne informacije.''

Jesu li vas kontaktirali ili nisu?


''Ne, nisu me kontaktirali.''


A kome on daje veće izglede?

''Mislim da Hrvatska ima jednu laganu prednost, jer je duže vremena skupa, imaju određene automatizme u igri i atmosferu. Nizozemska se s novim izbornikom traži u nekoj novoj priči i novoj dinamici. Tako da Hrvatska tu ima prednost'', poručio je Pušić.


Nadamo se da će Vatreni tu prednost i kapitalizirati - a Rotterdam u srijedu slaviti obojen u kockice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider