Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPAD JE ŠTRAJKAO

Srbija bizarno eliminirana: Ovo se u povijesti Eura nije dogodilo nikome!

Nogometna reprezentacija Srbije osvojila je posljednje mjesto u svojoj skupini iako su na turniru primili tek dva pogotka.

Nogometaši Srbije (Foto: Afp)

Novo veliko natjecanje, novo razočaranje kod naših istočnih susjeda. Srbija je još jednom ostala bez nokaut faze i to na vrlo bolan način.

U tri susreta upisali su jedan poraz i dva neodlučena rezultata te su napustili turnir, osvojivši posljednje mjesto u skupini iza Engleske, Danske i Slovenije.

Jedini u skupini upisali poraz

Zapravo, Srbija je jedina momčad u grupi koja je izgubila utakmicu. Bio je to prvi susret skupine, kad su poraženi od Engleske rezultatom 1:0.

Ono što ipak bode u oči je gol razlike s kojom su napustili turnir. 1:2, s tim da su jedini pogodak postigli u posljednjim trenucima utakmice protiv Slovenije.

Srbija je tako jedina momčad u povijesti europskih prvenstava koja je osvojila posljednje mjesto u skupini sa samo dva primljena pogotka.

Napad je bio potpuno impotentan

Nekad ranije bilo je eliminiranih s jednakim brojem primljenih golova, no to su bile momčadi koje su završavale trećeplasirane u skupini, u vrijeme dok je u nokaut fazu prolazilo najboljih dvoje.

Dosad je u povijesti europskih prvenstava odigrano 46 grupa, što uistinu nije mal uzorak.

  Statistika Srbije Statistika Srbije (Foto: Sofascore)

Uvid u statistiku omogućuje Sofascore

Ali eto, Srbija je zahvaljujući svojoj ofenzivnoj impotentnosti uspjela i to, ispasti na takav način unatoč tome što su obrambeno odigrali i više nego dobro.

Kad u napadu imate Tadića, Mitrovića, Vlahovića i Jovića, a također u vezi Milinković-Savića, tako nešto je svakako neprihvatljivo.

Očekivani golovi tek nešto preko dva i samo tri velike šanse u pune tri utakmice. Uistinu katastrofalno. 

Izbornik Dragan Stojković morat će odgovoriti na puno pitanja.

Igrači Srbije VIDEO Srbi u bijesu gađali svoje igrače čašama! Nevjerojatne scene iz Münchena divider

Jurica Vranješ VIDEO Bivši Vatreni: ''Bilo je lutanja u sastavu, Perišić na beku, a zašto je Kovačić izašao?" divider

Sudac Ivan Kruzliak Kiša golova, VAR provjere i zamjene: Teško ćete pogoditi kolike su bile sudačke nadoknade na posljednje dvije utakmice skupine D divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider