Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UVIJEK ISTO

Srbi uvijek očekuju grandiozne rezultate, a nokaut fazu nisu vidjeli od prošlog stoljeća

Nogometna reprezentacija Srbije eliminirana je u grupnoj fazi Europskog prvenstva u Njemačkoj i to nije nikakvo iznenađenje.

Dragan Piksi Stojković (Foto: Afp)

Još jedno veliko natjecanja na koje je srpska nogometna reprezentacija otputovala završilo je sad već standardnim epilogom. Eliminirani su u grupnoj fazi Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Ne bi to bilo ništa čudno da Srbija svoje igrače redovno na velika natjecanja na šalje uz velika očekivanja. Pokriće za to možemo reći da imaju u individualnoj kvaliteti svojih igrača, ali još jednom se pokazalo da Srbija nije prava momčad.

Javnost bijesna, ponovno su očekivali iskorak

Osim što su postigli tek jedan pogodak u tri utakmice, Srbi nisu napravili ništa, a javnost im je bijesna. Vjerojatno svakim neuspjehom sve više.

Otputovali su na Euro prvi put nakon 24 godine, dok su na svjetskim smotrama praktički redovan sudionik, ali ništa se nije promijenilo. Svako veliko natjecanje je ista priča.

Peti put zaredom grupna faza bila je njihov maksimum, a u 15 susreta unutar tih pet natjecanja ostvarili su tek dvije pobjede. Dakle, ako ćemo gledati prema povijesti, Srbija je prošla očekivano.

24 godina od posljednje utakmice nokaut faze

Spomenuli smo taj Euro 2000. godine, kao posljednje europsko prvenstvo na kojem su bili, a to je ujedno i posljednje najtecanje te jedno od dva nakon domovinskog rata, na kojem su se našli u nokaut fazi.

Tu nokaut fazu ipak ne pamte po najboljem jer ih je domaćin Nizozemska torpedirala s čak 6:1. A tada su još uvijek igrali zajedno s Crnogorcima, pod imenom Jugoslavija.

Za usporedbu, Hrvatska u ovom stoljeću ima svjetsko srebro i broncu te tri nokaut faze Eura.

Sve u svemu, problem Srbije ne postoji samo od ovog natjecanja nego puno dulje i nešto svakako moraju promijeniti. Ili će ponovno pokisli putovati kući, kao reprezentacija koja nije ispunili niti dio potencijala izgrađenog na individualnoj kvaliteti igračkog kadra.

Luka Modrić VIDEO Vatreni se vratili u Hrvatsku, Modrić izazvao oduševljenje navijača: ''Emocije se nisu baš slegle'' divider

Hagi i Man Hoće li Rumunjska i Slovačka uistinu namjestiti utakmicu? Sve su manje šanse da se to uistinu dogodi! divider

Njemačka policija Srpski navijači ozlijedili najmanje devet policajaca: Evo što je bio okidač nereda u Münchenu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪