Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEMA DANA

Hoće li Rumunjska i Slovačka uistinu namjestiti utakmicu? Sve su manje šanse da se to uistinu dogodi!

Puno pažnje vrti se oko utakmice skupine E Europskog prvenstva između Rumunjske i Slovačke.

Hagi i Man (Foto: Afp)

Nakon što su odigrane sve utakmica dva kola grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj, jedna utakmica izazvala je posebnu pažnju.

Bio je to nadolazeći susret reprezentacija Rumunjske i Slovačke, dvoje svojevrsnih autsadera skupine E, koji su u prvom kolu ostvarili iznenađujuće pobjede.

S neodlučenim oboje prolaze u osminu finala

Bilo je kristalno jasno kako je opcija neodlučenog rezultata ona uz koju bi obje reprezentacije izborile osminu finala. Slovačka s drugog ili trećeg, a Rumunjska s prvog ili drugog mjesta skupine.

U tom trenutku se plasman u skupini nije činio toliko bitan. Pobjednik ove grupe u osmini finala odlazi na jednog trećeplasiranih, drugoplasirani na drugoplasiranog iz grupe D, što se činilo da će biti Austrija ili vjerojatnije Nizozemska, dok bi trećeplasirani išao na nekog pobjednika skupina, u prvom planu Španjolsku ili Englesku.

No, sve se to činilo puno bolje nego rizik igranja na pobjedu i eventualna eliminacija odmah u grupnoj fazi.

Takve su dolazile i izjave od strane ljudi iz rumunjskog i slovačkog nogometa. U reprezentacijama naravno nisu bili spremni za komentar, ali činilo se da nemaju ništa protiv jedne pasivne, gotovo prijateljske utakmice bez pogodaka.

Prošla dva dana su sve promijenila

Nakon što su odigrane preostale utakmice trećeg kola, slika se u potpunosti promijenila. Sad se više ne gleda tako blagonaklono na opciju neodlučenog susreta jer je razlika drastična.

Naime, drugoplasirana momčad ove skupine, što bi Rumunjska bila u slučaju neodlučenog rezultata te pobjede Belgije ili Ukrajine u njihovom susretu ili čak u slučaju njihove i belgijske pobjede, igrat će u osmini finala protiv Francuske.

Kod Slovaka je još zanimljivija situacija. Ako Belgija kao favorit savlada Ukrajinu, oni pobjedom protiv Rumunjske uzimaju prvo mjesto skupine.

A pobjedniku ove skupine otvara se fantastičan ždrijeb. Oni će u osmini finala igrati protiv Slovenije ili Nizozemske, a onda u eventualnom četvrtfinalu protiv pobjednika utakmice Austrije i Turske/Češke.

Trećeplasirana momčad iz ove skupine najvjerojatnije će na Španjolsku, eventualno na Englesku (ako Češka savlada Tursku).

Ovaj rizik se svakako isplati, razmišljaju li tako i momčadi?

Ulozi su se promijenili i u momčadima su to svjesni. Pobjeda će im sigurno biti na umu i vjerojatno će biti spremni čak i na mali rizik ispadanja s Eura, što će se dogoditi ako dožive poraz, a poraz ujedno doživi i momčad koja je u turniru savladala njih.

Naravno, neodlučeni rezultat i dalje donosi puno manje tečaj na kladionicima nego što je to inače slučaj. No, narastao je s 1.9 ili 2.00 na 2.20, što je sigurno znak da više nije sve kao što je bilo prije samo dva dana.

Oprezna, ali ipak kompetitivna utakmica? Najvjerojatnije će to biti slučaj!

Igrači Slovenije Mađari i Slovenci danas će biti veliki navijači Turske, Nizozemci potpuno suprotno divider

Steven van de Velde Nizozemac koji je osuđen za silovanje 12-godišnje djevojčice ide na Olimpijske igre u Pariz divider

Njemačka policija Srpski navijači ozlijedili najmanje devet policajaca: Evo što je bio okidač nereda u Münchenu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider