Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije siguran u toj zemlji

Sramota za UEFA-u: Arsenal bez ponajboljeg igrača u finalu zbog njegove nacionalnosti

Kada su dodjeljivali domaćinstvo, ovakvom se nečemu u Nyonu nisu nadali.

Henrikh Mkhitaryan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Arsenalov veznjak iz Armenije Henrikh Mkhitaryan neće igrati finale Europske lige sljedeće srijede protiv Chelseaja u Bakuu, objavio je i službeno engleski klub.

Sudjelovanje armenskog reprezentativca u finalu bilo je upitno zbog spora koji njegova domovina Armenija te Azerbajdžan, gdje se održava finale, vode oko pokrajine Gorski Karabah. Podsjetimo, između dvije bivše sovjetske republike početkom 90-ih vodio se krvavi rat zbog spornih područja te neprijateljstva traju i dalje. Reprezentacije ovih zemalja ne mogu biti izvučene na ždrijebu u kvalifikacijama za velika natjecanja.

Kada su u UEFA-i dodjeljivali domaćinstvo finala Europske lige Azerbajdžanu, vjerojatno o politici nisu do kraja razmišljali.

Arsenal je pokušao zajedno s UEFA-om razraditi sva sigurnosna pitanja vezana za sudjelovanje Mkhitaryana u finalu koje se igra 29. svibnja, ali situacija je očito preopasna.

"Detaljno smo razmotrili sve opcije za Mickija da bude dio momčadi,ali nakon razgovora s njime i njegovom obitelji svi smo se skupa složili da neće putovati s nama", stoji u priopćenju Arsenala objavljenom na službenim klupskim stranicama.

"Pisali smo UEFA-i kako bismo izrazili zabrinutost zbog ove situacije. Micki je bio ključan igrač na našem putu do finala, tako da je ovo velik gubitak za nas. Također nam je jako žao što će igrač propustiti veliko europsko finale u ovakvim okolnostima jer je to nešto što se događa u karijeri nogometaša."

Mkhitaryan je odigrao 39 utakmica za u svim natjecanjima ove sezone i zabio je šest golova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider