Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koga će prekrižiti?

Sprema se velika čistka u Ajaxu: Hrvati tek stigli u klub, a dvojica bi već na zimu mogla odletjeti?

Kopljanici se žele riješiti igrača koji nisu dovoljno kvalitetni.

Momčad Ajaxa (Foto: Afp)

U Ajaxu se sprema velika čistka, i to već ove zime, a na izlaznim vratima kluba mogla bi se naći dvojica hrvatskih nogometaša.

Za katastrofalno otvaranje sezone, u kojoj su tavorili i na posljednjem mjestu prvenstvene tablice, glavom su već platili trener Mauricie Stejin, a ranije i sportski direktor Sven Mislintat, koji je ovog ljeta istresao više od 30 milijuna eura odštete za dolazak trojice Hrvata.

Prvo je, posve neočekivano, doveo Jakova Medića iz njemačkog drugoligaša, a široj javnosti nepoznati Hrvat zablistao je u svom debiju pa posve nestao sa scene. Nedugo nakon toga stiže Josip Šutalo, za kojeg se otimao veliki broj klubova iz Engleske i Njemačke, no Kopljanici su bili najbrži.

Andrija Živković drži govor VIDEO Hajdukov krvnik vikao i lupao u svlačionici: Pogledajte kako je reagirao Hrvat divider

To im je izbilo više od 20 milijuna eura iz džepa, no pred sam kraj prijelaznog roka odlučili su posegnuti za još jednim Vatrenim, Bornom Sosom, koji je trebao zauzeti svoje mjesto na lijevom beku.

Nažalost, kako je vrijeme protjecalo, tako su kritike na račun hrvatskih nogometaša bile sve češće i glasnije. Situacija se stabilizirala dolaskom novog trenera, koji je upisao dvije pobjede u nizu za bijeg s dna tablice, no čini se da su dvojica Hrvata već ranije prekrižena.

Ako se može vjerovati pisanju nizozemskog Voetbala Internationala, Kopljanici se već na zimu žele riješiti igrača koji kvalitetom ne zaslužuju svoje mjesto u Amsterdamu, a na tom su popisu Medić i Sosa.

HNS HNS priprema spornu reformu: "To je čisto pogodovanje raznim menadžerima" divider

Mnogo veće povjerenje imaju u Šutalove kvalitete, za kojeg je isplaćena velika odšteta, a i posljednje izjave trenera idu u tom smjeru da se na njega itekako ozbiljno računa.

No zato Kopljanici zamjeru Sosi, kao što spominje nizozemski portal, gubljenje lopte, dok za Medića tvrde da jednostavno nije dovoljno dobar za ovu momčad. Ako ove zime zaista krenu u čišćenje kadra, neće im biti lako riješiti se dvojice Hrvata koji imaju ugovor s Ajaxom sve do ljeta 2028., odnosno još pet godina.

Mogao bi to biti ozbiljan financijski uteg za amsterdamski klub...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider