Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
predsjednik ima plan

Sprema se revolucija u Barceloni: Samo ovih sedam imena je sigurno, ostali mogu otići?

Barcelona se priprema na velike promjene, i to već ovog ljeta.

Pique i Ter Stegen (Foto: Afp)

Barcelona je neočekivano ušla u drugi dio sezone. Katalonski velikan naslutio je povratak na veliku scenu sjajnim rezultatima u Španjolskoj, Barca je stigla do drugog mjesta, srušila i Real Madrid, a onda je ponovno uslijedio nevjerojatan pad.

Katalonci su ispali u četvrtfinalu Europske lige protiv Eintrachta, a samo u posljednjih desetak dana upisali su tri poraza na kultnom Camp Nouu, koji je u prošlosti bio gotovo pa neosvojiva tvrđava.

Nakon odlaska Lionela Messija u Barci se sve počelo rušiti, dolasci zvijezda poput Depaya, Traorea i Aubameyanga nagovijestili su novu Barcu, no niz kikseva opet je razljutio navijače, koji traže promjene u klubu.

gol expired Englezi tvrde: Chelsea pronašao zamjenu za Rüdigera u hrvatskom nogometašu divider

Prema pisanju španjolskih medija, predsjednik Joan Laporta priprema revoluciju u momčadi. Navodno će se već ovog ljeta odlučiti na remont i velike promjene u klubu. Prema tvrdnjama tamošnjih novinara, samo je sedam igrača sigurno, a ostali bi mogli napustiti klub.

Igrači koji ne trebaju brinuti za angažman iduće sezone su: Pedri, Gavi, Nico, Eric Garcia, Ferran Torres, Ansu Fati i Ronald Araujo, a imena poput PiqueaDembelea mogla bi napustiti klub.

Naravno, jedno je sigurno, neće svi otići iz kluba, ali velike promjene i odlasci zvijezda su doista realna mogućnost.

gol expired VIDEO Tragikomična pogreška Buffona: Htio je ispucati loptu slabijom nogom, obilo mu se o glavu divider

Xavi gotovo sigurno ostaje na klupi i iduće sezone, a od Barcelone se očekuje povratak među najbolje klubove svijeta.

Isto se već dogodilo 2003.

Barcelona je prije 19 godina napravila stvarno velike promjene u momčadi. Te sezone je iz kluba otišlo 14 igrača, a Barca je dovela 11 pojačanja, među njima je bio i legendarni Ronaldinho. Nakon toga katalonski velikan je dominirao dugo godina.

Borna Sosa u Barceloni?

Među pojačanjima Barcelone mogao bi biti i hrvatski reprezentativac Borna Sosa. 

Ugledni Sky Sports najavio je da Barca želi Sosu kao zamjenu za Jordija Albu. Ubrzo su Katalonci demantirali transfer, ali sve je moguće.

"Nikada ne komentiramo glasine s tržišta. Potvrđujemo samo prelaske kada se dogode jer bismo u suprotnom svaki dan potvrđivali ili demantirali moguće transfere", rekao je glasnogovornik Ricard Amoros za Hinu.

Tablica LaLige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider