Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RUŠI KOVAČIĆEV REKORD?

Englezi tvrde: Chelsea pronašao zamjenu za Rüdigera u hrvatskom nogometašu

Chelsea navodno želi kupiti hrvatskog nogometaša Joška Gvardiola.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Antonio Rüdiger na kraju sezone sigurno napušta svlačionicu Chelseaja i navodno odlazi u Real Madrid kod Luke Modrića.

Njemački reprezentativac je član udarne postave engleskog velikana, pa se Thomas Tuchel našao u malim problemima, mora pronaći novog kvalitetnog stopera, no kako tvrdi engleski Sky Sports, već ima u planu jedan veliki transfer.

Njemački stručnjak navodno silno želi hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. Prema tvrdnjama engleskih novinara, Tuchel obožava Gvardiola, koji igra sve bolje u Bundesligi, a i u reprezentaciji je postao član prvih 11.

Chiellini i Mancini Chiellini otkrio na kojoj se utakmici oprašta od reprezentacije: "Tu sam iskusio vrhunac karijere" divider

Joško Gvardiol je prve seniorske korake napravio u dresu Dinama, a prošlog ljeta je potpisao za Red Bull Leipzig i nakon kratkog vremena se ustalio u početni sastav njemačkoga kluba.

Gvardiol iza sebe ima 42 nastupa za Leipzig, zabio je dva gola i tri puta asistirao. Prema Transfermakrtu vrijedi 30 milijuna eura.

Ruši rekord Matea Kovačića?

Ne bi iznenadila vijest da Gvardiol ode u Chelsea za više od 50 milijuna eura, ipak se radi o stoperu koji je prema procjenama jedan od najboljih mladih igrača svijeta. Najveći hrvatski transfer je onaj Matea Kovačića iz Real Madrida, i to baš u Chelsea za 45 milijuna eura.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol (Foto: Afp)

CIES: Gvardiol vrijedi 96,2 milijuna eura

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) u svojem je tjednom izvješću objavio procijenjene vrijednosti transfera pedesetorice igrača do 23 godine s najvišom tržišnom cijenom, a na vrhu hrvatski reprezentativac i prvotimac RB Leipziga Joško Gvardiol s procijenjenom vrijednošću transfera od čak 96,2 milijuna eura.

gol expired Hajduk žestoko kažnjen zbog nedavnog derbija s Dinamom, nagrabusio i pomoćni trener divider

CIES ukazuje da se dvadesetogodišnji Gvardiol etablirao kao jedan od najvažnijih igrača Vatrenih i RB Leipziga i da bi mogao srušiti rekord kad je u pitanju prijelaz jednog braniča.

Zanimljivo je da na ljestvici drugo mjesto drži Gvardiolov klupski kolega, ofenzivni veznjak Dominik Szoboszlai, s procijenjenom vrijednošću transfera od 60,3 milijuna eura, a treće Barcelonin "wunderkind", defenzivni veznjak Pablo Gavi, čiji je transfer procijenjen na 58,6 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider