Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
legendarni talijan

Chiellini otkrio na kojoj se utakmici oprašta od reprezentacije: "Tu sam iskusio vrhunac karijere"

Chiellini je dosada upisao 116 nastupa za reprezentaciju te se nalazi na diobi petog mjesta svih vremena s Andreom Pirlom

Chiellini i Mancini (Foto: Afp)

Kapetan talijanskog nogometnog velikana Juventusa Giorgio Chiellini (37) najavio je kako će mu prijateljska utakmica protiv Argentine na Wembleyu koja će se igrati 1. lipnja biti oproštaj od nastupanja za reprezentaciju Italije.

"Oprostit ću se od reprezentacije na Wembleyu, mjestu gdje sam iskusio vrhunac karijere osvajanjem Eura. Želio bih se od 'azzurra' oprostiti s lijepom uspomenom", kazao je Chiellini.

gol expired Umro je Kristijan Schneider, trener koji je odgojio Ćorića, Konjuh i Marčinko. Imao je 41 godinu divider

Prošle godine Italija je s Chiellinijem u sastavu upravo na Wembleyu osvojila naslov europskog prvaka svladavši u finalu domaćina Englesku, no nakon tog velikog uspjeha uslijedilo je veliko razočaranje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru za koje se Italija nije kvalificirala. Bit će to drugo uzastopno SP bez Italije.

Chiellini je dosada upisao 116 nastupa za reprezentaciju te se nalazi na diobi petog mjesta svih vremena s Andreom Pirlom. Na vrhu je Gianluigi Buffon sa 176 nastupa.

gol expired Whyte traži revanš protiv Furyja: Tvrdi da je meč završen na ilegalan način divider

Ipak, Chiellini još nije odlučio hoće li nastaviti igrati za Juventus, klub u kojemu je od 2005. godine, i sljedeće sezone.

"Moja ljubavna veza s Juventusom još nije završila i nikada neće. No, prvo neka mi osiguramo četvrto mjesto i osvojimo Kup, a onda ću sjesti za stol sa svoje dvije obitelji, onom kod kuće i Juventusom, kako bismo procijenili što je najbolje. Isto se dogodilo i prošlog ljeta", dodao je Chiellini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider