Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukupno tri sankcije

Hajduk žestoko kažnjen zbog nedavnog derbija s Dinamom, nagrabusio i pomoćni trener

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmice odgođenog 9. kola HT Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protekle srijede Hajduk i Dinamo su odmjerili snage u zaostalom derbiju devetog kola Prve HNL.

Splićani su slavili s 1:0 pogotkom Nikole Kalinića u sjajnoj atmosferi, pred više od 30.000 gledatelja.

Šest dana poslije derbija na Poljud je stigao disciplinski pravorijek od strane Alana Klakočera. Disciplinski sudac Prve HNL kaznio je Splićane s ukupno 61.000 kuna.

Većina te kazne odnosi se na upotrebu pirotehnike, 55.000 kuna Hajduk će, kako stoji u obrazloženju na službenoj stranici Prve HNL, platiti zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 50 baklji, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, a zapaljeno je i šest bljeskalica i dvije dimne bombe. Vezano za prije navedeno nije bilo prekida igre. Pripadnici Bad Blue Boysa, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili jednu baklju.

"HNK Hajduk dodatno je kažnjen s 5.000 kuna uslijed triju javnih opomena, jedne opomene na klupi i jednog udaljavanja s klupe tijekom utakmice Hajduk - Dinamo.

Marius Skinderis (Hajduk, pomoćni trener) kažnjen je s 1.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti (čl. 53.b DP HNS-a) uslijed isključenja tijekom utakmice Hajduk - Dinamo zbog vikanja na četvrtog suca i odgurivanja istoga u predjelu prsa i to nakon što je bio opomenut žutim kartonom zbog učestalog izlaženja iz tehničkog prostora", stoji u odluci Alana Klakočera.

Nikola Kalinić zabio za pobjedu Hajduka protiv Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider