Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OSTAJE LI ARGENTINAC?

Sportski direktor Osijeka otkrio: Mierez ima ponudu, sad je sve na njemu!

Osijek se trenutno nalazi u Austriji na pripremama, a sportski direktor Joso Boto neprestano radi na dodatnom pojačanju kadra.

Ramon Mierez (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Šest igrača već je do danas od početka prijelaznog roka doveo u Osijek sportski direktor Jose Boto.

Tako su Bijelo-plavi pojačani otputovali na pripreme te je trener Federico Coppitelli već sad dobio sliku momčadi s kakvom će ući u sezonu.

Pripreme su krenule odlično

Dobro je startao Coppitelli i u pripremne susrete, budući da su jučer savladali češki Jablonec rezultatom 1:0, prekrasnim pogotkom mladog Šimuna Mikolčića.

Nekih će još promjena, potvrdio je već ranije Boto, biti. Doći će vjerojatno još dva ili tri pojačanja na slabije popunjene pozicije, no  kostur momčadi je već sad poznat.

Najviše je ipak pitanje oko eventualnih odlazaka, a poznato je kako su tri osječka igrača najzanimljivija za eventualni transfer. I dok je kod Darka Nejašmića situacija takva da se o nekim ponudama trenutno ne govori, situacija oko dva napadača, Antona Matkovića i Ramona Miereza je zanimljiva.

Matković može ići - za 25 milijuna eura

To je Boto i potvrdio u razgovoru za Glas Slavonije, gdje je otkrio kako je za mladog dragulja dobio ponudu, ali onu koju je lako odbio. Rekao je kako je bila manja i od onih ranije odbijenih sedam milijuna eura.

"Odbio sam bez razmišljanja, jer financijski nije ni blizu onoga što bismo željeli. Nemamo namjeru prodavati Matkovića, osim ako dođe ponuda od 25 milijuna eura", uz osmijeh je rekao Boto.

Mierez ima ponudu koju može bilo kad prihvatiti

Kod Miereza, koji se kasnije priključio pripremama, malo je drugačije. Njega Osijek prije svega želi zadržati novim ugovorom, no ako dođe dobra ponuda, koja sve zadovoljava, moguć je i rastanak.

"Za njega dosad nismo dobili nijednu konkretnu ponudu. Ne samo ponudu, nema ni upita", rekao je Boto, dodavši kako Mierez ponudu ima, no od svog trenutnog kluba:

"Ništa se nije promijenilo oko produženja ugovora. Ponudili smo mu novi višegodišnji ugovor na kraju prošle sezone, tada smo razgovarali o našim planovima za njega. Ta naša ponuda je i dalje aktualna."

Dinamo više nije u igri?

Dakle, Mierez ponudu ima, samo je mora prihvatiti, a to bi među navijačima Osijeka vjerojatno uzrokovalo veću euforiju nego bilo koji transfer u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova.

Što se tiče eventualnog odlaska Argentinca u Dinamo, to je očito zatvorena knjiga. Boto je već ranije potvrdio da ga transferirati u HNL neće, nakon čega se prvak Hrvatske okrenuo drugim metama.

Raul Torrente VIDEO Službeno! Dinamo dan poslije Pjace predstavio novog stopera divider

Lovro Zvonarek VIDEO Austrijski prvak na sjajan način predstavio hrvatskog supertalenta divider

Riccardo Calafiori Rastužio je milijune Hrvata pa sad zaradio transfer karijere!? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta