Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Živim svoj san u Hajduku"

EKSKLUZIVNO Sportski direktor Hajduka Nikoličius za Dnevnik Nove TV progovorio o novim pojačanjima te Kaliniću i Perišiću

Sportski direktor Hajduka Nikoličius ekskluzivno za Dnevnik Nove TV progovorio je o novom treneru, pojačanjima, ali i o tome kako mu je u Splitu.

Nakon što je jučer predstavio novog trener Hajduka Valdasa Dambrauskasa u novinarskom salonu na poljudskom stadionu, sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dao je ekskluzivan intervju za Dnevnik Nove TV.

Nikoličius vjeruje u svog sunarodnjaka, kao i u cijelu momčad.

"Nadam se da hoće. Vjerujem u Valdasa, vjerujem u našu momčad, u ono što radimo u klubu i u strategiju na kojoj radimo. Tako da se nadam da je konačno došlo vrijeme da Hajduk pobjedi. I to ne samo da osvoji nešto, nego da bude konstantan i osvaja trofeje", rekao je Nikoličius.

Nakon Paola Tramezzanija i Jensa Gustafssona, Dambrauskas je već treći trener Hajduka u manje od godinu dana, ali Nikoličius vjeruje da će 44-godišnjak trener iz Litve biti pun pogodak.

„Znam Valdasove trenerske kvalitete, radio sam s njim u dvije prilike u dva različita kluba zaista vjerujem da posjeduje kvalitete koje trebaju Hajduku. On može izgraditi način igre koji želimo ovdje na Poljudu, tako da sam uvjeren da su ispred nas dobri mjeseci na terenu", rekao je pa dodao da je rezultat ipak najvažniji.

"To je najvažnije, jer svaki klub živi od rezultata. Stvarno vjerujem da imamo kvalitetom jako dobre igrače u svlačionici i da će ih Valdas sada podignuti na razinu više te da ćemo početi igrati kako svi od nas očekuju".

Snažno vjeruje u Dambrauskasa

Njima će ovo biti već treći put da rade skupe, nakon Žalgirisa, Gorice, sada će surađivati i u Hajduku. Unatoč tome Nikoličius tvrdi da je njihov odnos isključivo profesionalan.

"Normalno je da kada s nekim provedete toliko puno vremena da se dobro poznajete. Ali naš odnos je prvenstveno čisto profesionalan. Obojica smo nogometni manijaci, kako bi nas nazvao", kazao je pa pojasnio.

"Obojica živimo nogomet, žrtvujemo puno vremena u životu zbog nogometa tako da je za mene normalno da kada ste ovoliko dugo u poslu da vam se putevi s nekim ljudima presretnu više puta. Vjerujem u njega snažno kao u profesionalca koji može donijeti napredak ovdje".

gol expired Juniori Hajduka upisali uvjerljivu pobjedu u Ligi prvaka: Jedan igrač ponovno se iskazao, imaju li Splićani novu zvijezdu? divider

Budući da je Hajduk u manje od godinu dana promijenio čak tri trenera, Nikoličius se osjeća odgovornim zbog toga.

"Naravno. Ja sam osoba koja je odgovorna za ovakav tip odluka. Ukratko, s Paolom Tramezzanijem imali smo uspjeha, ostvarili smo kratkoročne ciljeve koje smo si postavili. Nakon toga smo odlučili nastaviti s Jensom Gustafsson u novoj sezoni. Nažalost, nismo imali uspjehe koji smo htjeli i normalno je da smo morali reagirati jer to se događa u nogometu, ali nismo jedini klub na svijetu koji povlači takve poteze jer u nogometu je najvažnij rezultat", kazao je pa dodao kako je uvjeren da će pronaći pravu formulu za buđenje, kako kaže, uspavanog diva.

"Glavni cilj je, kao što ste me pitali prije, osvajati trofeje jer je Hajduk veliki klub, masivan klub rekao bi i to ne samo na ovim područjima nego po mom mišljenju u svijetu nogometa. Svakako je riječ o uspavanom divu kojeg treba probuditi i nećemo se predati, pronaći ćemo pravu formulu kako ga probuditi i biti konstantno uspješni. To znači vratiti našim voljenim navijačima za sve ono što rade za klub i što zaslužuju", objasnio je.

Želi dovesti tri, četiri pojačanja na zimu

Otkako je preuzeo funkciju sportskog direktora Hajduka, Nikoličius je odradio čak 13 transfera, a ovog ljeta i prvi pravi prijelazni rok.

"Mislim da je malo prerano za donositi konačne procjene, jer kako sezona traje igrači upadaju u krize, neki imaju dobre periode pa se to promjeni. Tako da ne bi bio rezolutan u tim procjenama jer je još prerano za reći za svakog je li dovoljno dobar ili nije. Mislim da su većina pristiglih kvalitetni igrači koji imaju dovoljno iskustva, dovoljno kvalitete da igraju za Hajduk, jer znamo da nije tako lako igrati na Poljudu. To je težak teret i to moramo uzeti u obzir", rekao je pa dodao koji su bili glavni kriteriji pri odabiru pojačanja za Hajduk.

"Prije svega smo tražili karakterne igrače koji imaju veze s Hajdukom, Hrvatskom, Dalmacijom i slično. Doveli smo mnogo igrača koji su u mladim danima bili ovdje i koji znaju što to znači igrati na Poljudu. Tako da sam uglavnom zadovoljan odrađenim prijelaznim rokom. Mi smo u periodu transformacije kako bi izgradili momčad koju želimo gledati i još imamo nekoliko prijelaznih rokova kako bi završili taj proces. No sigurno da će to biti na neki način manje korekcije, ne više toliko drastičnih promjena kakve smo imali ovog ljeta", objasnio je pa se dotaknuo zimskog prijelaznog roka.

Hajduk Torcida nije odustala, najbolji potez Uprave Hajduka: Dovodi bitne igrače bez visokih provizija, zima će biti ključna divider

"Postoje dvije, tri, možda četiri pozicije na kojima tražimo pojačanja", rekao je sportski direktor Hajduka pa otkrio o kojim se pozicijama radi.

"Naravno, na to će utjecati i igrači koji će napustiti klub, jer još uvijek imamo dio igrača koje želimo poslati na posudbe ili prodati tako da, kao što ste rekli, ovo je fleksibilan posao i trebate reagirati u trenutku", kazao je.

"Vjerujem da trebamo napadača, trebamo desnog bočnog koji će biti konkurencija Lovrencsicsu, trebamo još jednog veznjaka i kao što znate Edouk je sada ozljeđen na duže vrijeme, tako da trebamo i jednog krilnog igrača".

"Kalinić i Perišić? Nikad ne reci nikad"

Iako ne možete reći imena budućih pojačanja ili igrača na koje se cilja, Nikoličius nije odbacio mogućnost da igrači poput Nikole Kalinića i Ivana Perišića u budućnosti zaigraju za Hajduk.

"Znate što kažu u nogometu – nikad ne reci nikad. Svaki dobar, kvalitetan igrač koji se po našem mišljenju može uklopiti u Hajduk je naša meta. Ne odbijamo mogućnost dovođenja ijednog od njih, ukoliko budemo imali i malu šansu, budite sigurni da ćemo napraviti sve u našoj moći da uspješno završimo posao", rekao je pa objasnio koje sve kriterije igrači Hajduka moraju ispuniti.

"Upravo tako. Jer ja prije svega vjerujem, ako stavite igračke kvalitete postrani i ono što klubu taktički treba, karakter je vjerojatno najvažnija stvar koju morate imati kao igrač Hajduka. Riječ je o klubu koji puno zahtjeva i morate biti mentalno spremni da se borite za boje kluba".

"Želim vidjeti kako će grad izgledati kad osvojimo prvenstvo"

S prvim danima nove godine stići će prva godišnjica na funkciji sportskog direktora za Nikoličiusa koji, kako kaže, u Hajduku živi svoj san.

"Mogu samo reći da sam zaista zahvalan predsjednika što mi je dao šansu. Zaista uživam biti ovdje, iskreno - živim svoj san. Tako sam sretan što radim u Hajduku i ovo je nešto posebno u mom životu te svaki dan uzimam kao da je posljednji tu i pokušavam dati svoj maksimum kako bi ovaj klub bio uspješan", rekao je pa nastavio.

"Nije stvar u samom gradu, nisam tu došao uživati u moru ili nešto slično. Da vam budem iskren, nisam ovo ljeto niti jednom zaplivao u moru. Moj motiv je Hajduk i kako vratiti ovim ljudima ono što zaslužuju. Kada me predsjednik pitao prije imenovanja zašto bi želio doći u Hajduk, rekao sam mu da samo želim vidjeti kako će grad izgledati kada podignemo trofej nacionalnog prvaka. To je misao koja me pokreće svakog dana i živim za to kako će sve izgledati kada osvojimo naslov prvaka. Ništa drugo, nikakvo uživanje u gradu i njegovim blagodatima nego samo fokus, fokus na naše ciljeve".

Za kraj, Nikoličius je četvorkom ocijenio svoj dosadašnji rad u Hajduku.

"Neću lagati, trebao sam neko vrijeme za adaptaciju, iako sam tri godine prije toga bio u hrvatskom nogometu, radeći u drugom klubu. No Hajduk je drugačija priča. Morate se prilagoditi okolini, morate se prilagoditi, ja bi rekao, mentalitetu. Ovdje se sve događa brzo i brzo mijenja", rekao je.

"Ali mogu sada reći da sam se u potpunosti aklimatizirao i pohvatao kako ovaj funckionira i kako se okolina ponaša. Naravno, uvijek može biti bolje, ali nogomet je vrlo fleksibilan i promjenjiv posao. Vjerujem da radimo dobro, poprilično dobro, ali naravno da možemo još bolje i to ćemo i ostvariti", pa zaključio.

"Ajmo reći četvorka, da, jer uvijek možete bolje".

Upoznajte novog trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider