Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"najveći smo klub u Hrvatskoj"

Sportski direktor Hajduka otkrio planove i ciljeve za budućnost

Hoće li biti pojačanja i koji su ciljevi Hajduka, otkrio je reporteru Nove TV Stipi Sladoljevu sportski direktor Mario Branco.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni klubovi u idućih mjesec dana kupovat će i prodavati igrače da bi što spremniji dočekali nastavak sezone. Posao je to u nadležnosti sportskih direktora, a u Hajduku taj posao radi Portugalac Mario Branco.

Portugalski stručnjak Mario Branco u Hajduku je godinu i pol. Kao sportski direktor doveo je: Ercega, Futacsa, Radoševića, Barryja, a prodao Vlašića, Kalinića i Ercega...

I baš je nedavni odlazak najboljeg - Ante Ercega - podebljao pitanje: hoće li Hajduk dovesti pojačanja?

"Mi sada imamo šest mladih igrača iz naše akademije koji treniraju s prvom momčadi. I najprije ćemo vidjeti imamo li zamjene unutar našeg kadra. Moramo provjeriti njihovu kvalitetu. Ali, naravno da pratimo i tržište, i sigurno ćemo dovesti i nove igrače", rekao je Branco.

Jasno je da je jedini Hajdukov održivi put: proizvodnja igrača, uz poneku pravu kupnju. Branco ističe da je zadovoljan finacijskom konsolidacijom kluba, ali je i svjestan da se traže - titule.

"Nisam zadovoljan jer još nismo uspjeli ispuniti želje navijača. Također, naša želja je, kao što smo pokušali prošle i ove sezone, igrati europska natjecanja", kaže Branco.

Na tom putu Hajduk za sada nema trenerski kontinuitet. Pušnik je trajao samo šest mjeseci, a Carrillo 11. Obojicu je nadživio - Branco.

"Svaki od tih trenera, i Pušnik i Carrillo, donijeli su važne stvari ovom klubu. Ali ovo je sport, ovdje odlučuju rezultati. I u trenutku kad nisu imali rezultate, morali smo ih mijenjati. I ja sam uvjeren: svaki put kada smo mijenjali, napredovali smo", smatra portugalski sportski direktor.

Pa ipak, napredak se po bodovima za sada baš i ne vidi. Pa kako se jedan stranac nosi s rastućim pritiskom, u gradu poput Splita?

"Pritisak je raditi na građevini za 300 eura na mjesec i imati petero djece za koju skrbite. Pritisak u nogometu je ovo: danas smo ovdje, sutra nismo. Split je jako lijep grad, Hajduk je najveći klub u Hrvatskoj. Stoga, kada sam dolazio ovamo, očekivao sam pritisak i nemam problema s time", kazao je za kraj samouvjereno Branco.

Svaka čast na odgovoru, ali činjenica je da će pritisak rasti, jer Hajduk naslov prvaka čeka već 13 godina...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider