Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
IZNENAĐENJE NA EMIRATESU

Sporting izbacio Arsenal iz Europske lige, Union Berlin ispao od svog imenjaka

Kompletirana je osmina finala Europske lige, s jednim dramatičnim i spektakularnim susretom odigranim u Londonu.

Igrači Arsenala (Foto: Afp)

Nogometaši lisabonskog Sportinga izbacili su vodeću momčad engleske Premier lige, londonski Arsenal, boljim izvođenjem udaraca sa 11 metara (5:3), nakon što je rezultat polije 120 minuta igre bio 1:1.

Arsenal je već u 19. minuti došao do vodstva golom svog kapetana Granita Xhake. "Topnici" su bili bolja momčad sve do 62. minute, kad je najefektniji pogodak u sezoni postigao Pedro Goncalves. Uhvatio je "na spavanju" domaćeg vratara Aarona Ramsdalea i sjajnim lobom s više od 40 metara izjednačio na 1-1.

Pedro Goncalves VIDEO Portugalski genijalac šokirao Emirates kandidatom za gol sezone: Pogledajte bombu s pola terena divider

Kako je dvoboj u Lisabonu završio 2:2, utakmica u Londonu je imala dodatnih 30 minuta. U produžetku je junak Sportinga bio vratar Antonio Adan koji je u samoj završnici obranio udarac glavom Gabriela. Gosti su potom ostali i s igračem manje, jer je zbog grubog starta drugi žuti karton zaradio Manuel Ugarte. No, domaćima nije ostalo dovoljno vremena za iskorištavanje brojčane prednosti.

Vratar gostiju Adan bio je ključna figura u raspucavanju sa 11 metara, jer je u četvrtoj seriji obranio udarac Brazilcu Gabrielu Martinelliju, da bi u sljedećem udarcu Nuno Santos bio precizan, kao i prethodna četvorica izvođača za Sporting, te tako Portugalcima donio plasman u četvrtfinale.

Belgijski Union bolji od njemačkog

U dvoboju dva Uniona, onaj iz Bruxellesa je drugu utakmicu zaredom postigao tri pogotka berlinskom, a kako je pred svojim navijačima belgijska momčad očuvala svoju mrežu netaknutom, tako će prvi put u klupskoj povijesti zaigrati u četvrtfinalu Europske lige.

Feyenoord Nizozemci pregazili momčad Igora Jovićevića: Šahtar dobio sedam komada na De Kuipu divider

Teuma je u 18. minuti načeo njemačku momčad. Na 2:0 je u 63. minuti povećao Lazare Amani, da bi konačnih 3:0 postavio Lapoussin.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović je za berlinsku momčad igrao do 74. minute.

Zahvaljujući Bayeru, Njemačka će imati predstavnika u četvrtfinalu. Momčad iz Leverkusena je slavila sa 2:0 protiv Ferencvarosa na gostovanju u Budimpešti za ukupnih 4:0. Moussa Diaby je već u 3. minuti pobjegao domaćoj momčadi i pogodio za 1:0, a pobjedu "apotekara" potvrdio je Amine Adli u 81. minuti.

Roma je došla u San Sebastian sačuvati prednost od 2:0 iz prve utakmice i u tome je uspjela, ne uputivši nijedan udarac koji bi natjerao domaćeg vratara na intervenciju. Real Socidead nije uspio nijednom poslati loptu u mrežu i tako je završio svoj europski put.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider