Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO JE BOLJELO

Nizozemci pregazili momčad Igora Jovićevića: Šahtar dobio sedam komada na De Kuipu

Veliko slavlje Feyenoorda nad Šahtarom obilježilo je prva četiri današnja uzvratna susreta osmine finala Europske lige.

Feyenoord (Foto: Profimedia)

Poznata su prva četiri sudionika ovosezonskog četvrtfinala Europske lige. To su Sevilla, Feyenoord, Juventus i Manchester United, koji nisu dozvolili iznenađenja u svojim susretima.

Ipak, nitko nije mogao očekivati ono što je Feyenoord, trenutno vodeća momčad nizozemske Eredivisie, napravio sudioniku ovosezonske Lige prvaka, Šahtaru iz Donjecka.

Jovićevićeva momčad doživjela povijesti potop

Momčad hrvatskog trenera Igora Jovićevića putuje kući sa sedam komada u svojoj mreži. 

Do poluvremena su primili tri. Prvo je sjajan pogodak već u devetoj minuti postigao Santiago Gimenez, da bi onda dva puta pogodio Orkun Kokcu. Feyenoordova desetka prvo je u 24. minuti krasno pogodio iz daljine, a nedugo nakon toga i iz kaznenog udarca.

Oussama Idrissi je u 49. minuti povećao na 4:0, da bi svoj drugi, a momčadski peti pogodak postigao 11 minuta kasnije. U 64. je Jahanbaksh postigao šesti, a tri minuta nakon njega Danilo sedmi pogodak domaćih. 

Feyenoord je onda stao, a počasni pogodak za Ukrajince postigao je Kelsy u 87. minuti.

Sevilla teškom mukom dalje, United i Juventus rutinski

Najuspješnija momčad u povijesti Europske lige, Sevilla, teškom je mukom zadržala prednost od 2:0 s kojom su došli kod Fenerbahcea. Turci su napadali gotovo cijeli susret, imali su pregršt prigoda, no jedini pogodak postigao je Enner Valencia u 41. minuti s bijele točke, što nije bilo dovoljno za tursku momčad. 

Manchester United potvrdio je domaćih 4:1 protiv Betisa, tako što su slavili rezultatom 1:0 na njihovom terenu. Jedini pogodak djelo je koga drugog nego Marcusa Rashforda, u 55. minuti.

Prednost iz prvog susreta začuvao je i Juventus, koji je protiv Freiburga  slavio rezultatom, 2:0. Iako su Nijemci imali dobrih prilika, nisu ništa iskoristili, a Juventus je pogodio u sudačkom dodatku oba poluvremena. U prvom Vlahović iz kaznenog udarca, a u drugom Chiesa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider