Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S PARKINGA

VIDEO Portugalski genijalac šokirao Emirates kandidatom za gol sezone: Pogledajte bombu s pola terena

Spektakularan pogodak s polovice terena postigao je Pedro Goncalves protiv Arsenala.

Pedro Goncalves (Foto: Profimedia)

Unutar teške i žestoke borbe za povratak titule engleskog prvaka u svoje vitrine nakon punih 19 godina, nogometaši Arsenala bitku vode i u Europskoj ligi.

Upravo im zbog toga nikako nije dobro došlo to što su protiv Sportinga iz Lisabona, u uzvratnoj utakmici osmine finala tog natjecanja, ušli u produžetke.

Savršen udarac s polovice terena

Krivac za to zove se Pedro Goncalves i već treću sezonu u nizu najbolji je igrač zeleno-bijelih iz glavnog portugalskog grada.

On je tijekom drugog poluvremena izjednačio rezultat na 1:1, a stadion Emitares šokirao je spektakularnim pogotkom, jednim od najljepših ove sezone, gledajući globalno sva natjecanja.

Sjajni 24-godišnji Portugalac došao je do lopte na polovici igrališta, povukao loptu nekoliko metara, a onda gotovo iz koraka uputio udarac prema golu Arsenala. 

Aaron Ramsdale nije bio daleko izvan gol-linije, ali dovoljno da ga kirurški precizan udarac savlada te da dođe do izjednačenja u Londonu.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

U Sportingu dominira, u reprezentaciji ga nije bilo

Goncalves je sjajan nogometaš koji je u protekle tri sezone za Sporting odigrao 116 utakmica, u kojima je postigao 54 pogotka te podijelio 28 asistencija. Strašne brojke, ako znamo da se ne radi o napadaču, nego ofenzivnom veznom igraču.

Unatoč svemu tome u reprezentaciji nije imao mjesta. Fernando Santos dao mu je priliku samo dva puta, no može se nadati kako će kod Roberta Martineza imati više sreće.

Martinez će sutra objaviti svoj prvi popis, može se očekivati Goncalvesovo ime na njemu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider