Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna scena

Sporne situacije na utakmici Gorica - Osijek: "Ako ono nije svirano kao faul u napadu, onda je to penal"

Gorica je pobijedila Osijek s 3:0 u 14. kolu SuperSport HNL-a.

Iz tabora nogometnog kluba Osijek mogla su se u protekla dva dana čuti gunđanja na temu suđenja Duje Strukana u Velikoj Gorici, gdje su Osječani poraženi 3:0 i gdje je bilo nekoliko spornih situacija.

Je li Osijek oštećen za dva penala i regularan gol, bilo je pitanje jednog od gledatelja podcasta Utakmicu po utakmicu.

Vedran Jugović i Duje Strukan Osječani se s razlogom ljute: Gotovo svaka dvojbena odluka odlazi na stranu njihovih protivnika divider

"Krenimo s golom. To je pitanje koliko je Mateo Leš pogrbljen u toj situaciji, to je situacija koju naša VAR tehnologija teško može izmjeriti jer se radi o milimetrima i centimetrima. Tu je jedino rješenje kao Serie A, što košta milijune eura koje hrvatski nogomet trenutačno nema niti će ih imati tako skoro. Prvi jedanaesterac potencijalni faul Alexandera Munksgaarda na Romanu Mierezu, svi su se stručnjaci složili da to nije kazneni udarac, mogu im dati pravo. Prvi mi je dojam bio da je to penal, ali onda sam vidio da je Munksgaard prvo izbio loptu", kazao je Mateo Pukšar.

Drugu spornu situaciju na koju su se žalili Osječani prokomentirao je Igor Ćurković:

"Meni je to nekako najviše za penal. Lovrić je odgurnuo Pršića, ali nije sviran faul, a kad već nije sviran faul, onda se ta ruka nije nalazila u prirodnom položaju. Po meni je to bio jedanaesterac."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider