Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MNOGI OPET NASJELI

Split i Torcida opet hit na internetu: Šire se legendarne snimke jer ljudi misle da je to Napulj

Još jednom slavlje Torcide poslužilo je za širenje lažnih vijesti.

70. rođendan Torcide (Foto: Nikolla Vilić/Cropix)

Nakon 33 godine čekanja Napulj je napokon dobio novog prvaka. Nisu Napolitanci navijačima feštu priuštili prošlog vikenda u svom gradu protiv Salernitane, ali su zato titulu potvrdili u Udinama, najudaljenijem mogućem gradu u Italiji, i to usred radnog tjedna.

No slavilo se sinoć u vrućoj prijestolnici talijanskog juga, ponosnom kraljevskom gradu bogate povijesti. Nažalost, nereda je bilo od stadiona u Udinama do samog Napulja. Dok su se na sjeveru tukli na terenu s huliganima Udinesea, kod kuće je bilo i mrtvih u, navodno, mafijaškim obračunima koji su eskalirali tijekom euforije.

Napoli VIDEO Sve je suvenir: Pogledajte što su navijači Napolija uzimali za uspomenu iz Udina divider

Rođendan Torcide opet poslužio kao slavlje nečije titule

Na društvenim se mrežama još sinoć pojavilo mnoštvo videa iz Napulja. Bilo je vatrometa i pirotehnike, ali je ponovo počeo kružiti jedan lažni video.

Radi se o snimci proslave 70. rođendana splitske Torcide iz 2020. godine. Taj je video i prošle godine iskorišten za lažnu vijest o slavlju navijača Trabzonspora nakon osvajanja prvaka Turske.

Sada je opet počeo kružiti Twitterom opisan kao slavlje navijača u Napulju.

No ispod svake takve objave javlja se velik broj navijača, ne samo iz Hrvatske, koji su objasnili izvor originalne snimke iz Splita. No još ima onih koji su i dalje uvjereni kako su splitske ulice zapravo one u Trabzonu, što dovoljno govori kolika je moć lažnih vijesti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider