Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Halo Poljska

Špijuniramo za Osijek: Pogon se vratio u Europu poslije dva desetljeća, a najbolji igrač im je - Hrvat

Poljske kolege otkrili su nam sve o najzvučnijem imenu koje će stići u Hrvatsku u Konferencijskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski predstavnici u novooformljenoj Konferencijskoj ligi Rijeka, Hajduk i Osijek doznali su danas suparnike u 2. pretkolu. Hajduk putuje u Kazahstan, Rijeka čeka boljeg iz okršaja Andoraca i Maltežana, a Osijek je dobio najteži posao – mora na noge poljskom Pogonu.

Nenad Bjelica i društvo odmah nakon ždrijeba vjerojatno su već poslali svoje špijune u Poljsku, a mi smo kontaktirali svoje, koji su nam dali nekoliko osnovnih informacija za početak.

Prvi nastup u Europi poslije dva desetljeća

"Pogon je imao vrlo uspješnu sezonu iz njegove perspektive završivši na trećem mjestu prvoligaške ljestvice. Ovo će im biti prvi nastup u Europi u dva desetljeća. Slično kao vaš Osijek posljednjih je godina drastično napredovao, ne libe se oslanjati na vlastite snage i često daju priliku mlađima," započeo je naš poljski kolega Marcel Kozlowski.

gol expired Hrvatski klubovi saznali protivnike u Europi: Hajduk na dalek put, Rijeka na Gziru, Osijeku najteži ždrijeb divider

"Momčad koju s klupe vodi Kosta Runjaić je poznata po čvrstoj obrambenoj igri, čak 17 puta zadržali su čistu mrežu prošle sezone, a to djelomično ide na ruku najboljem golmanu lige – Danteu Stipici, ali i ostatku momčadi koja jako dobro igra obranu."

Dobra obrana, ali loš napad

"Isto se ne može reći o ofenzivnom dijelu momčadi. Pogonu nedostaje dobar napadač, ali njihovo iskusno krilo Michal Kucharczyk je jedan od najboljih igrača lige. Kacper Kozlowski je trenutačno na Euru s poljskom reprezentacijom i on može biti velika prijetnja Osijeku. Treba istaknuti i talentiranog mladog napadača Adriana Benedyczaka. On se razvija velikom brzinom i htjet će se predstaviti europskoj publici u Konferencijskoj ligi."

gol expired Bjelica: "Bit će dolazaka i odlazaka, teško mi je reći kojim ritmom, jer trenutno se ne događa ništa konkretno" divider

"Vratimo se još malo na Kostu Runjaića, koji doista radi odličan posao. Nastoji uvesti njemačke standarde u Pogon i polako uspijeva jer veliki naglasak stavlja na obrambenu igru i fizičku pripremu," ispričao je naš sugovornik pa zaključio:

"Navijači su zadovoljni Osijekom i misle da je prolazan suparnik."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider