Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznat europski put

Hrvatski klubovi saznali protivnike u Europi: Hajduk na dalek put, Rijeka na Gziru, Osijeku najteži ždrijeb

Dinamo je saznao na koga ide izgubi li od Valura, a ostali tko ih čeka u 2. pretkolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uefa je u srijedu izvukla parove 2. kola novog natjecanja – Konferencijsku ligu. Hrvatska ove sezone nema zasad nijednog predstavnika u Europskog ligi, ali zato ima čak tri kluba u novom natjecanju, Konferencijskoj ligi.

Sva tri danas su doznali na koga će na svom startu u ovom natjecanju. Susreti drugog pretkola na rasporedu su 22. i 29. srpnja.

Protivnici hrvatskih klubova u Konferencijskoj ligi:

Pogon Szczecin - Osijek

Hajduk - Tobol Kostanay

Santa Julia / Gzira - Rijeka

Hajduk i Rijeka zadovoljni, Osijek ne baš

Najprije su se izvlačili parovi koji će igrati protiv klubova koji ispadnu u prvom pretkolu Lige prvaka, a Dinamo će, ispadne li od Valura, igrati protiv Bodo Glimta ili Poljske Legije, no to je jako teško.

Zatim smo došli do najzanimljivijeg dijela programa, a u njemu su svoje suparnike dobila tri hrvatska predstavnika Hajduk, Osijek i Rijeka.

Bili će tako igrati prtotiv kazahstanskog Tobol Kostanayja i imaju naizgled najlakši posao. Naizgled jer je riječ o relativno laganom suparniku, ali reći ćemo vam samo da je Moskva na pola puta do Kostanayja.

Rijeka će igrati protiv andorske Santa Julije ili Hajdukovih starih znalaca malteške Gzire, a Osijek ima najteži posao - morat će na noge poljskom Pogonu. Sva sreća Bjelica ih dobro poznaje.

gol expired Dinamo izbjegao Slovan, ali dobio vrlo teškog suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka divider

Lova slična kao u Europa ligi

Ovo natjecanje ima sličan nagradni fond kao Europska liga pa ulazak u 2. pretkolo Konferencijske lige klubovima jamči minimalno 350.000 eura, odnosno toliko dobivaju oni koji ispadnu u toj fazi.

Plasman u 3. pretkolo jamči 550.000, a proboj u play-off donosi 750.000 eura. Klubovi koji se plasiraju u skupinu Konferencijske lige inkasirat će 2.94 milijuna eura, što je samo 690.000 eura manje u odnosu na plasman u Europa ligu.

gol expired Tko to čeka Dinamo? Legija Skandinavaca i daleki put koji su htjeli pošto-poto izbjeći divider

Nadalje, svaki osvojeni bod vrijedi 166.000 eura, dok se plasman u nokaut fazu nagrađuje s 300.000 eura, a ulazak u osminu finala s dvostrukom većim iznosom. Četvrtfinale donosi milijun, polufinale dva, a ulazak u finale honorira se s tri milijuna eura.

Na kraju, pobjedniku ovoga natjecanja pripasti će dodatnih pet milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider