Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOVIĐENJA, SVECI

Spektakl sa sedam golova: Nottingham zaplivao prema sigurnoj luci, Southampton može pakirati kofere za drugu ligu

Nogometaši Southampton mogu se polako pripremati za realnost drugoligaškog natjecanja u idućoj sezoni.

Morgan Gibbs-White (Foto: Afp)

U posljednjem susretu 35. kola engleske Premier lige nogometaši Nottingham Foresta su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 4:3 Southampton, koji je sasvim blizu ispadanja iz elite.

U derbiju začelja Forest je upisao iznimno važne bodove s kojima je, barem zasad, pobjegao iz zone ispadanja. Southampton, posljednja momčad na ljestvici, ovim je porazom dodatno zaglavljen na samom dnu i sasvim je blizu ispadanja u drugoligaško društvo. Do kraja sezone Southamptonu igra samo teorija.

Forest tri puta uvjerljivo vodio pa teško živio

U uvodnom dijelu susreta domaći junak je bio Nigerijac Awoniyi koji je u 18. i 21. pogađao za 2:0 domaćina. Potom je Alcaraz smanjio na 1_2, a u smiraju prvog dijela Gibbs-White je realizirao jedanaesterac za 3_1 Nottingham Foresta.

U nastavku su gosti žestoko stisnuli suparnika, a Brazilac Lyanco je u 51. smanjio na 2:3. U 73. minuti domaćin je opet otišao na plus od dva pogotka kada je Danilo zabio za 4:2, a Southampton je jedino do kraja uspio smanjiti na konačnih 3:4 kada je Ward-Prowse realizirao jedanaesterac u 96. minuti.

Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car ostao je tijekom cijele utakmice na klupi za pričuve Southamptona, dok Mislav Oršić opet nije konkurirao za ogled.

U posljednjih deset prvenstvenih utakmica Southampton je upisao tri remija i čak sedam poraza.

Nottingham Forest je 16. na ljestvici i ima 33 boda. Bod manje ima Everton, dok po 30 imaju Leicester i Leeds. Na dnu Southampton ima tek 24 boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider