Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotova je primera

Leganes zamalo pobijedio Real, ali ipak ispada: Budimir zabio, ali ispala je i Mallorca

U Španjolskoj su riješene sve dileme oko putnika u Europu i drugu ligu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Leganesa dvaput su stizali prednost Real Madrida i imali priliku doći do pobjede koja bi im osigurala prvoligaški status, ali je utakmica završila 2:2 (1:1) pa je Celta Vigo ostala u elitnom razredu španjolskog nogometa.

Celta je odigrala 0:0 na gostovanju kod Espanyola, uz jedan poništen pogodak domaće momčadi, što je bilo dovoljno momčadi iz Viga za ostanak u Primeri, uz remi Leganesa i Real Madrida.

Luka Modrić je posljednju utakmicu u sezoni odgledao s klupe za pričuve novog prvaka. Sergio Ramos je u 9. minuti doveo Real u vodstvo, a izjednačio je Gil (45+1). Asensio je u 52. minuti ponovno donio prednost Realu, a u 78. minuti je Assale izjednačio na 2:2. U posljednjih 10 minuta Real se prilično grčevito branio kako bi sačuvao barem bod, a time i obraz.

  gol expired Ludi Jadranski derbi: Rijeka u 93. minuti zabila za pobjedu i ostala u igri za Ligu prvaka! divider

Posebno zanimljiva je bila borba za mjesta u Europskoj ligi, u kojoj je najvećim gubitnikom ispao Getafe, jer je porazom od Levantea (1:0) završio na 8. mjestu i bez izlaska u Europu. U ludoj utakmici je klub iz predgrađa Madrida postigao dva pogotka koja su mu poništena nakon intervencije VAR-a, s time da je drugi vrlo diskutabilan. I Levanteu je jedan pogodak poništen zbog zaleđa.

Getafe je uz to imao i kazneni udarac kod 0:0 u 71. minuti, ali je Mata pogodio vratnicu. Duboko u sučevom dodatku (90+9) Coke je donio pobjedu Levanteu.

Granada se pobjedom 4:0 protiv Athletic Bilbaa probila do 7. pozicije sa 56 bodova, koliko ih je imao i Real Socidead odigravši 1:1 na gostovanju kod Atletico Madrida. Zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima Real Sociedad je osvojio šesto mjesto i izravan plasman u skupine Europske lige.

  gol expired Chelsea u finalu FA kupa: Izbacili Man Utd, šuplje ruke De Gee i autogol Maguirea divider

Mallorca se od Primere oprostila remijem 2:2 na gostovanju kod Osasune. Hrvatski napadač Ante Budimir je postigao pogodak glavom u 65. minuti, kojim je Mallorca povela 2:1, ali je samo tri minute poslije Perez postavio konačnih 2:2.

Nogometaši Barcelone pobijedili su kao gosti Alaves s uvjerljivih 5:0 (3:0) u prvoj utakmici posljednjeg kola.

Primeru napuštaju Espanyol, Mallorca i Leganes.

U Ligi prvaka će sljedeće sezone uz Real Madrid i Barcelonu igrati Atletico Madrid i Sevilla. U skupinama Europske lige će igrati Villarreal i Real Sociedad, a Granada će krenuti od 2. kola kvalifikacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider