Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sljedeći korak

Španjolska i Madrid bruje o senzaciji: Nadal prelazi u nogomet i sjeda u najvruću fotelju?

Čim je Rafael Nadal objavio da odlazi u tenisku mirovinu, odmah su se otvorile spekulacije oko mogućnosti da postane novi predsjednik Real Madrida…

Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo i Raul (Foto: Afp)

Rafael Nadal iznenadio je svijet sporta objavom o povlačenju iz tenisa. Vijest je bila hladan tuš za njegove fanove. Unatoč tome, već su se pojavile naznake da bi njegova karijera mogla biti pri kraju zbog kontinuiranih ozljeda koje je imao posljednjih godina.

Elif Karaarslan FOTO Sutkinji optuženoj za seks-skandal stižu poruke podrške: Objavila je znakovitu pjesmu divider

Odluka je, međutim, ostavila otvorenim mnoga pitanja o budućnosti sada već bivšeg tenisača. Kao što se moglo i očekivati, umirovljenje je potaknulo razne vrste nagađanja o tome koji će biti njegovi sljedeći koraci.

Nadal odlazi u tenisku mirovinu

Jedna od teorija o kojoj se najviše govori jest mogućnost da se uključi u svijet nogometa, jednu od njegovih velikih strasti. Iako je rođen u katalonskom govornom području (Mallorca) i stric mu je igrao za Barcelonu te je u ranoj mladosti živio i uglavnom trenirao s drugim stricem u katalonskoj metropoli, Nadal se oduvijek izjašnjavao kao vatreni navijač Real Madrida i španjolske reprezentacije, što mnogima u Kataloniji nije baš najljepša glazba za uši. 

"Stric je igrao za Barcelonu, ali cijela obitelj navija za Real", jednom prilikom otkrio je Nadal, koji se ne odriče katalonskog identiteta, ali prije nekoliko godina nije podržao pokret za nezavisnost i zalaže se za očuvanje Španjolske u današnjim granicama.

Nadal i Federer Federer gospodski ispratio Nadala u mirovinu: Pogledajte što je poručio legendarni Švicarac divider

S takvim je stavovima u Madridu i cijeloj vladajućoj Kastilji u političkom smislu prihvaćen i obožavan. Kada je vijest o umirovljenju procurila u eter, mnogi su se u Španjolskoj, posebice u Madridu, zapitali bi li Nadal u bliskoj budućnosti mogao biti kandidat za predsjednika Kraljevskog kluba?

Vatreni navijač Real Madrida

Iako je Nadal u prošlosti bio oprezan u pogledu te mogućnosti, njegovi sugestivni komentari u intervjuu od veljače potaknuli su nagađanja. U intervjuu za COPE Nadal je jasno dao do znanja da mu ta mogućnost nije u neposrednim planovima. Ipak, nije isključio mogućnost da u budućnosti postane predsjednik Reala.

"Ako se stvore okolnosti, dođe prilika i život mi pruži tu mogućnost, veliki sam obožavatelj nogometa i Real Madrida", kazao je Nadal i dao na razmišljanje navijačima Reala.

Dinamo - Monaco Dinamovcima cure sline pred Salzburg, ali... "Modri to jako teško rade u Europi" divider

Nadal je uvijek pokazivao duboko poštovanje prema trenutačnom predsjedniku Reala Florentinu Perezu. U prijateljskim su odnosima i Nadal je rado viđen gost na Santiago Bernabeuu.

Perezov nasljednik na mjestu predsjednika Reala?

Nadal je izjavljivao da ne može konkurirati Perezu jer je on, po njegovu mišljenju, napravio impresivan posao na čelu Kraljevskog kluba. U Madridu to tumače znakom Nadalove visoke socijalne inteligencije, zrelosti i životnog strpljenja.

Shvaćaju da Nadal želi biti predsjednik Reala, ali mu se ne žuri. Sigurno je da Nadal ima podršku brojnih navijača Reala. Jedan je od njegovih velikih prijatelja Dani Carvajal, branič Reala i španjolske reprezentacije.

Carvajal je u nekoliko navrata izjavio kako bi bio sretan kada bi Nadal u budućnosti zauzeo mjesto predsjednika madridskog kluba.

Carvajal dao podršku Nadalu

Vjeruje da bi bio savršen nasljednik Florentina Péreza zahvaljujući njegovim sportskim i ljudskim vrijednostima i dubokom poznavanju kluba. Za Modrićeva prvog zamjenika na mjestu kapetana Reala Nadal ima sve što je potrebno da uspije i održi Real na vrhu nogometne piramide.

Što se tiče Nadalove budućnosti, ne zna se hoće li se konačno odlučiti na aktivniji iskorak u svijet nogometa ili će se odlučiti za druge projekte. Jasno je pak da će igrač s Baleara i nakon umirovljenja ostati povezan sa sportom, iako će fokus biti na tome što će mu biti sljedeći izazov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Puni plijen u ovom ciklusu bi većinu zadovoljio. Težak je zadatak pred Vatrenima... ✅⚽

Glasajte u anketi na našem portalu. ❤

📸: Vlado Kos / CROPIX
Brojimo sitno do utakmice Vatrenih na Maksimiru... ✅⚽

Uživo na Novoj TV i na našem portalu. 🇭🇷
Šibenik je povukao loš potez time što nije zadržao Carevića? 🤔⚽

📸: Goran Mehkek/Cropix
🔥OSVOJI GOSTUJUĆI DRES VATRENIH🔥

Točno prognoziraj minutu prvog pogotka na utakmici Hrvatska-Škotska koja će se igrati u subotu! ⚽️❤️🔥

Pravila GIVEAWAYA su sljedeća:

1. U komentaru napišite točnu prognozu.
2. Pratite profil @golhr. 
3. GIVEAWAY traje do početka utakmice, 12. listopada u 18:00, a kraj GIVEAWAYJA će biti naznačen komentarom.
4. Profili s više od jednog komentara će biti diskvalificirani.
5. Profili čiji komentari su naknadno uređivani će biti diskvalificirani.
6. Pobjednik GIVEAWAYJA je prvi profil koji najbrže objavi točnu prognozu u komentaru ove objave.
7. Pobjednik će biti proglašen u storyju na profilu @gol.hr maksimalno 24 sata nakon završetka ždrijeba.
8. Pobjednik osvaja gostujući dres Hrvatske XL veličine.
9. U GIVEAWAYJU mogu sudjelovati osobe/profili koji imaju prebivalište u RH. Pošiljka s dresom će se slati samo na teritoriju RH.
10. Neispravni komentari će biti diskvalificirani. Ako utakmica završi bez golova, nemamo ni pobjednika. 

Primjer ispravnog komentara: '45.+1'

Sretno svima koji sudjeluju u GIVEAWAYJU, a sretno i Vatrenima.